κύρια φωτογραφία συνταγής Μαύρο κέικ
LOULOU
LOULOU @cook_8451196

Πολύ εύκολο και γρήγορο κέϊκ που για αρκετές μέρες παραμένει ζουμερό και αφράτο και δεν στεγνώνει όπως τα κλασικά κέϊκ. Ιδανικό και ως βάση για τούρτα black forest.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μη κολλήσει το κέϊκ μπορείτε να πασπαλίσετε τη φόρμα με κακάο (δεν προτείνω με αλεύρι γιατί το κέϊκ λόγω της σόδας παίρνει μαύρο χρώμα και θα φαίνεται άσχημα το λευκό του αλευριού)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 άτομα
  1. 1 φλυτζάνι κακάο κοσκινισμένο
  2. 2 φλυτζάνια νερό ζεστό (όχι βραστό)
  3. 2 κουταλάκια σόδα
  4. 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  5. 1 φλυτζάνι βούτυρο
  6. 2 βανίλιες
  7. 3 φλυτζάνια αλεύρι
  8. 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

  3. 3

    Στη συνέχεια σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε το νερό με το κακάο και αφού διαλυθούν καλά ρίχνουμε τη σόδα. Προσοχή εδώ καθώς το μείγμα θα φουσκώσει.

  4. 4

    Στη συνέχεια, στο αρχικό μείγμα με το βούτυρο προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι (στο οποίο έχουμε ρίξει τις βανίλιες και το μπέϊκιν) και το μείγμα του κακάο.

  5. 5

    Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Αντιδράσεις

Από

LOULOU
LOULOU @cook_8451196
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα