Μαύρο κέικ
Πολύ εύκολο και γρήγορο κέϊκ που για αρκετές μέρες παραμένει ζουμερό και αφράτο και δεν στεγνώνει όπως τα κλασικά κέϊκ. Ιδανικό και ως βάση για τούρτα black forest.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μη κολλήσει το κέϊκ μπορείτε να πασπαλίσετε τη φόρμα με κακάο (δεν προτείνω με αλεύρι γιατί το κέϊκ λόγω της σόδας παίρνει μαύρο χρώμα και θα φαίνεται άσχημα το λευκό του αλευριού)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
2
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
-
3
Στη συνέχεια σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε το νερό με το κακάο και αφού διαλυθούν καλά ρίχνουμε τη σόδα. Προσοχή εδώ καθώς το μείγμα θα φουσκώσει.
-
4
Στη συνέχεια, στο αρχικό μείγμα με το βούτυρο προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι (στο οποίο έχουμε ρίξει τις βανίλιες και το μπέϊκιν) και το μείγμα του κακάο.
-
5
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Σχόλια