Μαυροδάφνη λικέρ με άρωμα γαρύφαλλο
Ένα πολύ ωραίο γλυκό ποτό για να κεράσετε τους καλεσμένους σας
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα μυστικο είναι να ρίξετε μέσα όταν βράσει και ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ (για τους πιο απαιτητικούς)
Υλικά
-
1 μπουκάλι κρασί Μαυροδάφνη
-
5 γαρυφαλλάκια ολόκληρα
-
2 ποτηράκια του νερού ρακί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα η μαυροδάφνη
-
2
Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα γαρυφαλλάκια και αφήνουμε να βράσει για άλλα δέκα λεπτά
-
3
Ρίχνουμε μέσα το ρακί μας και το αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά να βράσει
-
4
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και σουρώνουμε τα γαρυφαλλάκια
-
5
Είναι έτοιμο για να το προσφέρετε όταν κρυώσει
Σχόλια (3)