Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Μαυρομάτικα φασόλια ή χαρώνια, με διάφορα χορταρικά. Ένα υγιεινό και νηστίσιμο φαγάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καυκαλήθρες και μυρώνια βρίσκουμε συνήθως από Γενάρη, μέχρι Μάρτη. Θα μπορούσαμε λοιπόν ίσως να τα αντικαταστήσουμε με άλλα χόρτα, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
2 άτομα
  1. 3 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
  2. 100 γρ. καυκαλήθρες
  3. 100 γρ. μυρώνια
  4. 1 ματσάκι μαϊντανό
  5. 1 κρεμμύδι ξερό
  6. 1 κρεμμύδι φρέσκο
  7. ελαιόλαδο
  8. 2 λεμόνια
  9. αλάτι
  10. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι.

  2. 2

    Βράζουμε τα φασόλια και το κρεμμύδι για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια.

  3. 3

    Ρίχνουμε το αλάτι, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μέχρι να μαλακώσουν.

  4. 4

    Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό από το 1 λεμόνι και τον μαϊντανό, και αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα, μέχρι να σωθεί κάπως το νερό (όχι όλο όμως, να είναι ζουμερό).

  5. 5

    Σερβίρουμε προσθέτοντας το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο φρέσκο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα