Mediants για δώρο
Τα mediants είναι στην ουσία σοκολατένιοι δίσκοι, που έχουν στην επιφάνειά τους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Εξυπακούεται ότι οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν είναι άπειροι, εδώ σας αναφέρω μερικούς!...
Λίγα μυστικά ακόμα
Κανονικά, μετά το λιώσιμο της σοκολάτας πρέπει να ακολουθεί η διαδικασία του tempering, του στρωσίματος της σοκολάτας, ώστε να γυαλίζει όταν στερεοποιηθεί. Προσωπικά, δεν έχω εξοικειωθεί με αυτήν την διαδικασία, αν ωστόσο εσείς μπορείτε, θα ήταν καλύτερο. Τα κουτάκια τα βρίσκω σε καταστήματα με είδη συσκευασίας και τα επενδύω με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα, ώστε να τα μονώσω και να τα κρατήσουν μετά αυτοί που θα τα λάβουν! Είναι μια καλή ιδέα για δώρο στους αγαπημένους μας, καθώς διατηρούνται περισσότερο από άλλα γλυκά (αν μείνουν!), είναι "σπιτικά", όμορφα, και στοιχίζουν, μαζί με την συσκευασία τους, όσο ένα αγοραστό κουτί με σοκολατάκια!...
Υλικά
-
150 γρ. λευκή σοκολάτα
-
1 λουβάκι φυσικής βανίλιας, σχισμένο κάθετα
-
30 γρ. ζαχαρωμένα κερασάκια ψιλοκομμένα
-
20 γρ. ψίχα φυστικιού Αιγίνης
-
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
-
50 γρ. φουντούκια
-
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
30 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
-
10 γρ. ψιλοκομμένες ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού
-
10 γρ. πέρλες σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα μαζί με την φυσική βανίλια.
-
2
Ρίνουμε κουταλιές από την σοκολάτα σε λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τα κερασάκια και τα φυστίκια Αιγίνης.
-
3
Ομοίως, λιώνουμε και την σοκολάτα γάλακτος την οποία συνδυάζουμε με τα φουντούκια, και την κουβερτούρα την οποία συνδυάζουμε με τα αμύγδαλα, το πορτοκάλι και τις πέρλες.
-
4
Αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν πολύ καλά και τα βάζουμε σε κουτάκια!
Σχόλια (32)