Μεγάλα σοκολατένια μπισκότα με ρευστή σοκολάτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Πηγή AB
Υλικά
-
120 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη σε μπεν μαρί
-
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
150 γρ. ζάχαρη
-
1 αβγό
-
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
-
1 πρέζα αλάτι
-
280 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια για τη γέμιση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.
-
2
Προσθέτουμε το αβγό, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και τη λιωμένη κουβερτούρα.
-
3
Σταματάμε το χτύπημα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 5 εκ. Τους τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα, βάζουμε στο κέντρο του κάθε δίσκου λίγα κομμάτια από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το καλύπτουμε με έναν άλλο δίσκο πιέζοντας περιφερειακά να κολλήσουν.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 15 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια