Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Θεσσαλονίκη

Μια δροσερή και χορταστική σαλάτα, με ένα ιδιαίτερο σε γεύση και άρωμα dressing. Το μυστικό είναι στο καβουρδισμένο κύμινο. Την ανακάλυψα στο περιοδικό Seventeen κάπου στη δεκαετία του '80 και με ενθουσίασε. Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να την φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα και να την φυλάξετε στο ψυγείο. Τα αρώματά της δένουν και γίνεται ακόμη πιο νόστιμη. Επίσης, με την προσθήκη τόνου μετατρέπεται σε μια εξαιρετική τονοσαλάτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 Minutes
8 άτομα
  1. 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο (ή την αντίστοιχη ποσότητα κατεψυγμένο καλαμπόκι βρασμένο, περίπου 340γρ)
  2. 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα (kidney beans)
  3. 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 πιπεριά (πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη)
  5. Για το dressing
  6. λάδι
  7. χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  8. 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. 1 κοφτό κ.γ. κύμινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπρικάκι βάζουμε το κύμινο και το καβουρδίζουμε πάνω από την εστία ή το γκαζάκι μας σε χαμηλή φωτιά ώσπου να σκουρύνει λίγο και να αρχίσει να μυρίζει έντονα (στο γκαζάκι χρειάζεται περίπου 30 δευτερόλεπτα, στην κουζίνα ίσως λίγο περισσότερο - προσοχή να μη το κάψετε!).

  2. 2

    Στη σαλατιέρα μας ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε λίγο με το χτυπητήρι των αυγών ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καβουρδισμένο κύμινο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι κατά το γούστο μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
Για την εκδοχή με τον τόνο ξεκίνησα αλλά ξέχασα να αγοράσω τον τόνο.... Πρόσθεσα λίγο ταμπάσκο. Μας άρεσε πάρα πολύ, την τσακίσαν και τα αγόρια μου που δεν τρώνε λαχανικά. Ευχαριστούμε πολύ!

Από

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
στις
Θεσσαλονίκη