Μελένια μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη
Νόστιμη μηλόπιτα με λίγες θερμίδες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
-
2
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μισή κούπα μέλι και 60 γρ. Βουτυρο μέχρι να λιώσουν.
-
3
Προσθέτουμε τα μήλα και το ουίσκι και βράζουμε για 5 λεπτά.
-
4
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε τα μήλα.
-
5
Πασπαλίζουμε με κανέλα, λίγο αλάτι, καρύδια και φριγανιά.
-
6
Χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
-
7
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το γιαούρτι, την βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν.
-
8
Αναποδογυρίζουμε το μείγμα στην φόρμα.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 για 45 λεπτά.
-
10
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά αφού την βγάλουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια