Μελένιος Κορμός
Βελούδινη απόλαυση..Όλοι λατρεύουν το μέλι θα ξετρελαθούν. Πανεύκολη συνταγή. Κατάλληλη και για χριστούγεννα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το παντεσπάνι για να μη σπάσει κάνω το εξήςβρέχω ελαφρώς μια πετσέτα, να είναι νωπή. Την στραγγίζω και τοποθετώ επάνω της το παντεσπάνι. Τυλίγω την πετσέτα με το παντεσπάνι σε ρολό για να πάρει σχήμα και να μη σπαει. Το αφήνω έτσι για 5 λεπτά και μετά στρώνω την κρέμα μου. Κρατάω και λίγη κρέμα για να απλώσω και έξω από τον κορμό. Διακοσμώ με τριμμένη σοκολάτα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάω το μίξερ και ρίχνω το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύω απαλά για να μη φύγει ο αέρας. Βάζω στο ταψί λαδόκολλα και απλώνω το μείγμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς σε αέρα για 20-25 λεπτά. Μόλις το βγάλω από τον φούρνο το τυλίγω με πετσέτα για 5λεπτά, σιροπιάζω και στρώνω την κρέμα.
-
2
Το σιρόπι δεν το βράζω,το ζεσταίνω λιγάκι και το αλείφω πάνω στο παντεσπάνι αφού του δώσω σχήμα, λίγο πριν στρώσω την κρέμα μελιού.
-
3
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Κλείνω το μίξερ και με μια κουτάλα ρίχνω το μέλι και ανακατεύω απαλά, ρίχνετε τα καρύδια και ξανά απαλό ανακάτεμα.
Σχόλια (11)