Μελένιος Μπακλαβάς

Bαθμολογία: 4.8
       
 
5 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μετά απο πολλές δοκιμές, με μέλι και ελαιόλαδο ο καλύτερος μπακλαβας!

Μελένιος Μπακλαβάς
photo: thomaei

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1,5 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 500-600 γρ. μέλι

Υλικά γέμισης:

  • 600 γρ. καρυδια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα(προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 1 φλ. ζάχαρη κατά προτίμηση μαύρη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπακλαβάς
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Ελληνική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 53' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
  2. Σε ταψι απλώνετε ένα φύλλο, ρίχνετε παντού απο λίγη γέμιση. Απλώνετε τ' άλλο φύλλο-γέμιση. Το κάνετε ως να τελειώσουν τα υλικά σας.
  3. Χαράζετε το γλυκό σας καλά ως τον πατο.
  4. Ρίχνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και μόλις κάψει (να αχνίζει), το αποσύρετε απο την φωτιά και το περιχύνετε στις χαρακιές.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ως να ροδίσει.
  6. Μόλις το βγάλετε ρίχνετε παντού το μέλι σας. Το αφήνετε μία ώρα και σερβίρετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τό φύλλο, επειδή το καίτε με το λάδι, θα είναι τραγανό.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 27-7-10  
    το μελι το ρειχνεις οπως ειναι η το αραιωνεις ?γεινετε σιροπιαστος η ειναι στεγνος??
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 28-7-10  
    Το μέλι το ρίχνεις στο γλυκό χωρίς να το αραιώσεις ή ζεστάνεις. Βγαίνει σιροπιαστός χωρίς να μαλακώνει το φύλλο!
    Είναι το αγαπημένο μου σιροπιαστό γλυκό και πολύ καιρό έψαχνα κάτι να με ικανοποιεί, ώσπου δοκίμασα αυτή τημ συνταγή και πιά δεν αλλάζω. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 28-7-10  
    ευχαριστω θα την δοκιμασω και θα επιστρεψω....
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 8-3-11  
    Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ευχαριστουμε,το μόνο που με χαλάει ειναι ότι δεν μπορώ να δώσω 5555 πηρουνάκια που θα ήθελα !
    #
    Σχόλιο από rinoula04, 6-1-13  
    Τελειος Μελενιος μπακλαβας!!!!!!!Εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις σε ολους οσους τον δοκιμασαν!!!!!!!!Ειναι 15 μερες που τον εφτιαχα και εχει μεινει αναλλοιωτος και τραγανος τραγανος!!!!!!!Το μονο σιγουρο ειναι οτι καθιερώθηκε!!!Χιλια μπραβο που μοιραστικες μαζι μας τη συνταγουλα σου!!!Εστω και λιγα.......5 πιρουνακια δικα σου!!!!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 5-2-13  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ tzoulitsa!!! Χαίρομαι που σου άρεσε! Εγώ την έχω λατρέψει αυτή την συνταγή επειδή πάντα βγαίνει τραγανό το φύλλο! rinoula04 ευχαριστώ για τις ευχές, Καλή χρονιά και σε σένα και στην οικογένεια σου πάντα με υγεία! Πραγματικά το φύλλο του δεν "παπαριάζει", σε αυτό σίγουρα βοηθάει και το στάδιο με το λάδι αλλά και το μέλωμα αντί για σιρόπιασμα! Καλά μαγειρέματα!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 9-12-13  
    πολυ ωραιος μπακλαβας !! μονο που εβαλα και μια κουπα σιροπι που ειχα απο ενα αλλο γλυκο που εκανα .. πριν μερικες μερες . το ζεστανα και το ανακατεψα με το μελι !! ειμαστε σε δυσκολους καιρους για να πεταμε υλικα !!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 14-12-13  
    Ευχαριστώ πολύ thomaei για την βαθμολογία και την λαχταριστή φωτογραφία!!! Ωραία και η παραλλαγή, είναι καλό να αξιοποιούμε όλα τα υλικά που μας περισσεύουν όταν ταιριάζουν σε μία αλλή συνταγή
    #
    Σχόλιο από marimar, 12-1-15  
    Καλός ο μπακλαβάς με το φύλλο τραγανό αλλά λίγο βαρύς, σύμφωνα και με τα σχόλια αυτών που τον δοκίμασαν. Θα δοκιμάσω άλλη φορά να αραιώσω το μέλι με λίγο νερό.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 1-3-15  
    Ευχαριστώ για την βαθμολογία marimar :) Αν θές για πιο ελαφριά γλυκιά γεύση μπορείς να αραιώσεις μέλι με νερό, καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 16-12-16  
    Φαίνεται τόσο ελκυστική η συνταγή, που θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!Μόνο που, επειδή είμαι λίγο άσχετη, τι ταψί χρησιμοποιούμε; Και το κονιάκ που πάει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 16-12-16  
    Εξαιρετικός μπακλαβάς! Ωραιότερο δεν έχω ξαναφάει και το κυριότερο, σούπερ τραγανός!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 16-7-17  
    Σε ευχαριστώ πολύ Αγαύη, για τα πηρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε! Είναι τραγανός λόγω της τεχνικής με το ελαιόλαδο και ύστερα με το μέλωμα. Το ταψί που χρησιμοποιω είναι το μεγάλο του φούρνου. Καλά μαγειρέματα :)

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 28-7-10  
    ευχαριστω θα την δοκιμασω και θα επιστρεψω....
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 8-3-11  
    Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ευχαριστουμε,το μόνο που με χαλάει ειναι ότι δεν μπορώ να δώσω 5555 πηρουνάκια που θα ήθελα !
    #
    Σχόλιο από rinoula04, 6-1-13  
    Τελειος Μελενιος μπακλαβας!!!!!!!Εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις σε ολους οσους τον δοκιμασαν!!!!!!!!Ειναι 15 μερες που τον εφτιαχα και εχει μεινει αναλλοιωτος και τραγανος τραγανος!!!!!!!Το μονο σιγουρο ειναι οτι καθιερώθηκε!!!Χιλια μπραβο που μοιραστικες μαζι μας τη συνταγουλα σου!!!Εστω και λιγα.......5 πιρουνακια δικα σου!!!!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 5-2-13  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ tzoulitsa!!! Χαίρομαι που σου άρεσε! Εγώ την έχω λατρέψει αυτή την συνταγή επειδή πάντα βγαίνει τραγανό το φύλλο! rinoula04 ευχαριστώ για τις ευχές, Καλή χρονιά και σε σένα και στην οικογένεια σου πάντα με υγεία! Πραγματικά το φύλλο του δεν "παπαριάζει", σε αυτό σίγουρα βοηθάει και το στάδιο με το λάδι αλλά και το μέλωμα αντί για σιρόπιασμα! Καλά μαγειρέματα!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 9-12-13  
    πολυ ωραιος μπακλαβας !! μονο που εβαλα και μια κουπα σιροπι που ειχα απο ενα αλλο γλυκο που εκανα .. πριν μερικες μερες . το ζεστανα και το ανακατεψα με το μελι !! ειμαστε σε δυσκολους καιρους για να πεταμε υλικα !!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 14-12-13  
    Ευχαριστώ πολύ thomaei για την βαθμολογία και την λαχταριστή φωτογραφία!!! Ωραία και η παραλλαγή, είναι καλό να αξιοποιούμε όλα τα υλικά που μας περισσεύουν όταν ταιριάζουν σε μία αλλή συνταγή
    #
    Σχόλιο από marimar, 12-1-15  
    Καλός ο μπακλαβάς με το φύλλο τραγανό αλλά λίγο βαρύς, σύμφωνα και με τα σχόλια αυτών που τον δοκίμασαν. Θα δοκιμάσω άλλη φορά να αραιώσω το μέλι με λίγο νερό.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 1-3-15  
    Ευχαριστώ για την βαθμολογία marimar :) Αν θές για πιο ελαφριά γλυκιά γεύση μπορείς να αραιώσεις μέλι με νερό, καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 16-12-16  
    Φαίνεται τόσο ελκυστική η συνταγή, που θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!Μόνο που, επειδή είμαι λίγο άσχετη, τι ταψί χρησιμοποιούμε; Και το κονιάκ που πάει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 16-12-16  
    Εξαιρετικός μπακλαβάς! Ωραιότερο δεν έχω ξαναφάει και το κυριότερο, σούπερ τραγανός!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 16-7-17  
    Σε ευχαριστώ πολύ Αγαύη, για τα πηρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε! Είναι τραγανός λόγω της τεχνικής με το ελαιόλαδο και ύστερα με το μέλωμα. Το ταψί που χρησιμοποιω είναι το μεγάλο του φούρνου. Καλά μαγειρέματα :)

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 27-7-10  
    το μελι το ρειχνεις οπως ειναι η το αραιωνεις ?γεινετε σιροπιαστος η ειναι στεγνος??
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 28-7-10  
    Το μέλι το ρίχνεις στο γλυκό χωρίς να το αραιώσεις ή ζεστάνεις. Βγαίνει σιροπιαστός χωρίς να μαλακώνει το φύλλο!
    Είναι το αγαπημένο μου σιροπιαστό γλυκό και πολύ καιρό έψαχνα κάτι να με ικανοποιεί, ώσπου δοκίμασα αυτή τημ συνταγή και πιά δεν αλλάζω. Καλή επιτυχία.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    to be continued...
    Ένα βιβλίο 352 αγαπημένων συνταγών, του/της nouvia
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι
    Χριστούγεννα!!!!!!!!
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της tastes to dream
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της tastes to dream
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.