Μελένιος Μπακλαβάς
Μετά απο πολλές δοκιμές, με μέλι και ελαιόλαδο ο καλύτερος μπακλαβας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τό φύλλο, επειδή το καίτε με το λάδι, θα είναι τραγανό.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1,5 ποτήρι ελαιόλαδο
-
500-600 γρ. μέλι
-
Υλικά γέμισης
-
600 γρ. καρυδια χοντροκομμένα
-
100 γρ. αμύγδαλα(προαιρετικά)
-
1 κ.σ. κανέλα σκόνη
-
1 φλ. ζάχαρη κατά προτίμηση μαύρη
-
2 κ.σ. κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
-
2
Σε ταψι απλώνετε ένα φύλλο, ρίχνετε παντού απο λίγη γέμιση. Απλώνετε τ' άλλο φύλλο-γέμιση. Το κάνετε ως να τελειώσουν τα υλικά σας.
-
3
Χαράζετε το γλυκό σας καλά ως τον πατο.
-
4
Ρίχνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και μόλις κάψει (να αχνίζει), το αποσύρετε απο την φωτιά και το περιχύνετε στις χαρακιές.
-
5
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ως να ροδίσει.
-
6
Μόλις το βγάλετε ρίχνετε παντού το μέλι σας. Το αφήνετε μία ώρα και σερβίρετε!
Σχόλια (14)