κύρια φωτογραφία συνταγής Μελένιος Μπακλαβάς
tastes to dream
tastes to dream @nioana12

Μετά απο πολλές δοκιμές, με μέλι και ελαιόλαδο ο καλύτερος μπακλαβας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τό φύλλο, επειδή το καίτε με το λάδι, θα είναι τραγανό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 1,5 ποτήρι ελαιόλαδο
  2. 500-600 γρ. μέλι
  3. Υλικά γέμισης
  4. 600 γρ. καρυδια χοντροκομμένα
  5. 100 γρ. αμύγδαλα(προαιρετικά)
  6. 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  7. 1 φλ. ζάχαρη κατά προτίμηση μαύρη
  8. 2 κ.σ. κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

  2. 2

    Σε ταψι απλώνετε ένα φύλλο, ρίχνετε παντού απο λίγη γέμιση. Απλώνετε τ' άλλο φύλλο-γέμιση. Το κάνετε ως να τελειώσουν τα υλικά σας.

  3. 3

    Χαράζετε το γλυκό σας καλά ως τον πατο.

  4. 4

    Ρίχνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και μόλις κάψει (να αχνίζει), το αποσύρετε απο την φωτιά και το περιχύνετε στις χαρακιές.

  5. 5

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ως να ροδίσει.

  6. 6

    Μόλις το βγάλετε ρίχνετε παντού το μέλι σας. Το αφήνετε μία ώρα και σερβίρετε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Αγαύη
Αγαύη @cook_25282
Ο τέλειος μπακλαβάς. Τον έφτιαξα και ξετρελαθήκαμε όλοι! Και φυσικά εξαφανίστηκε αμέσως! Τώρα πια δεν φτιάχνω άλλον!

Από

tastes to dream
στις