Μέλι... μήλου
Σιρόπι από μήλο με εξαιρετική γεύση και λεπτό άρωμα. Θα δυσκολευτείτε να πείσετε ότι δεν είναι μέλι ή δεν περιέχει μέλι! Λέγεται και πετιμέζι μήλου. Πρόκειται για παλιά παραδοσιακή συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε όπου θα χρησιμοποιούσαμε μέλι ή σιρόπισε τηγανίτες, λουκουμάδες, κρέπες, ροφήματα, γιαούρτι κλπ. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με αχλάδια. Τη συνταγή τη βρήκα από το βιβλίο της Εύης Βουτσινά "Ελληνικές γεύσεις".
Υλικά
-
μήλα
-
ζάχαρη
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες, όπως είναι με φλούδες και κουκούτσια.
-
2
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό όσο να τα σκεπάζει.
-
3
Τα βάζουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν πολύ.
-
4
Αδειάζουμε την κατσαρόλα σε πάνινη σακούλα με πυκνή ύφανση και την κρεμάμε πάνω από λεκάνη να στραγγίσει για 24 ώρες.
-
5
Την κουνάμε 2-3 φορές αλλά δεν τη στύβουμε για να μη βγει πολτός και θολώσει το σιρόπι.
-
6
Μετράμε το χυμό που στράγγισε και τον βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με ίση ποσότητα ζάχαρης (πχ 5 κούπες χυμός 5 κούπες ζάχαρη).
-
7
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε να βράσουν.
-
8
Όταν δέσει το σιρόπι, το σβήνουμε και το φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)