Μελιτερά Ανάφης
Από την πανέμορφη Ανάφη ένα γλυκό γεμάτο αρώματα...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι.
-
3
Προσθέτουμε το βούτυρο (όταν η μυζήθρα είναι αποβουτυρωμένη).
-
4
Ανοίγουμε το φύλο και το κόβουμε σε στρογγυλά πιτάκια διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω να κλείσει.
-
5
Ψήνουμε τα μελιτερά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)
Τα μελιτερά τα κάνετε στην Ανάφη το Πάσχα (όπως κάνουμε στη Σαντορίνη τα μελιτίνια) ή ανεξαρτήτως εποχής;