κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτερά Ανάφης
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Από την πανέμορφη Ανάφη ένα γλυκό γεμάτο αρώματα... 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 κομμάτια περίπου
  1. Γέμιση
  2. 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
  3. 1 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  4. 1/2 κιλό ζάχαρη
  5. 1/2 πακέτο βούτυρο
  6. λίγη μαστίχα
  7. κανέλλα – βανίλια
  8. Για το φύλο
  9. 1/2 κ. αλεύρι
  10. Λίγο λάδι, τσικουδιά (τσίπουρο), λεμόνι, αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι.

  3. 3

    Προσθέτουμε το βούτυρο (όταν η μυζήθρα είναι αποβουτυρωμένη).

  4. 4

    Ανοίγουμε το φύλο και το κόβουμε σε στρογγυλά πιτάκια διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω να κλείσει.

  5. 5

    Ψήνουμε τα μελιτερά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

asotiro
asotiro @cook_8449709
Δεν είναι υπέροχο το πώς το κάθε ένα από τα νησιά μας κάνει μία μικρή παραλλαγή στην ίδια συνταγή;
Τα μελιτερά τα κάνετε στην Ανάφη το Πάσχα (όπως κάνουμε στη Σαντορίνη τα μελιτίνια) ή ανεξαρτήτως εποχής;

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ