Μελιτζάνα τυλιχτή Πολίτικη
Μελιτζάνα ψημένη τυλιγμένη σε πικάντικο κιμά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την ανέβασε στο facebook ο ιστότοπος Κωνσταντινούπολη Η ΠΟΛΗ μας. Μου άρεσε σαν ιδέα την έφτιαξα σήμερα και επειδή ήταν πολύ νόστιμο φαγητό... το μοιράζομαι μαζί σας. Η δική μου προσθήκη είναι ο δυόσμος και το καυτερό.
Υλικά
-
4 μέτριες μελιτζάνες
-
300 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
-
200 γρ κιμάς αρνίσιος
-
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι ξερό
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-
4 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
-
μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
δυόσμος ψιλοκομμένος
-
αλάτι - πιπέρι - κύμινο-κόκκινο πιπέρι και καυτερό αν σας αρέσει
-
1/2 ψιλοκομμένη πιπεριά κέρατο
-
Για την σάλτσα
-
3 τεμ τριμμένες ντομάτες
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
αλάτι -πιπέρι
-
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-
1 πρέζα ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο.
-
2
Καθαρίζουμε το εξωτερικό τους προσέχοντας να μην κοπεί το κοτσάνι τους και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
3
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά (ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τον κιμά 2 φορές) προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά.
-
4
Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 μέρη, τα ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα, βάζουμε στο κέντρο σε κάθε κομμάτι κιμά από μία μελιτζάνα και την τυλίγουμε βρέχοντας λίγο με νερό το χέρι μας για να κολλήσει.
-
5
Τοποθετούμε τα τυλιχτά μας σε λαδωμένο πυρέξ ενώ βάζουμε από την κάτω πλευρά το σημείο που ενώνεται ο κιμάς. Τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 – 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
-
6
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
-
7
Σερβίρουμε τις τυλιχτές μελιτζάνες ζεστές με την συνοδεία της σάλτσας, ενώ μπορούμε να τηγανίσουμε πιπεριές κέρατο και πατάτες για συνοδεία (προαιρετικά) κι απολαμβάνουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια