Μελιτζάνες "νηστίσιμα παπουτσάκια" με λαχανικά
Ένα ελαφρύ, γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, αφού κοπούν, μπαίνουν σε νερό κι αλάτι για 20'.Τα λαχανικά δεν πρέπει να παραψηθούν και πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην υγρασία τους.Μπορεί να προστεθεί σκόρδο (προσωπικά το αποφεύγω γιατί σκεπάζει τα άλλα αρώματα).Αν οι μελιτζάνες σας αρέσουν πιο λαδερές, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο (πριν τις βγάλετε από το φούρνο, για να είναι υγιεινές).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο οριζόντια και τις μισοψήνουμε (στο φούρνο ή στο γκριλ).
-
2
Παράλληλα, προσθέτουμε σ' ένα αντικολλητικό σκεύος το κρεμμύδι (αχνίζουμε), τις πιπεριές, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο. Πριν κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, αλατοπίπερο, ζάχαρη και τζίντζερ (ή άλλα μυρωδικά).
-
3
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και πιέζουμε το εσωτερικό τους μ' ένα πιρούνι. Στο βαθούλωμα που δημιουργείται προσθέτουμε τα μισοψημένα λαχανικά. Ψήνουμε τα "παπουτσάκια" στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια