Μελιτζάνες ιμάμ
Η συνταγή αυτή ειναι πολύ ελαφριά γιατί δεν τηγανίζονται οι μελιτζανες και οσο στέκει αυτό το φαγητό γίνεται καλύτερο. Αμα περισσέψει το περνάτε στο μπλέντερ, το απλώνετε στο πύρεξ, το σκεπάζετε με τρίμματα φέτας και εχετε ένα συγκλονιστικό μους μελιτζάνας
Λίγα μυστικά ακόμα
το μυστικό για να πετύχει αυτο το φαγητό ειναι το ταψί να ειναι στενόμακρο και οχι πολυ βαθύ για να καλύπτονται καλά οι μελιτζάνες απο την σάλτσα του φαγήτου είναι μιά συνταγή απ τα πρώτα βιβλία της χρύσας παραδείση που πιά δεν υπάρχουν
Υλικά
-
7-8 μελιτζάνες τσακώνικες
-
5-6 μεγάλα κρεμμύδια
-
2-3 σκορδακια
-
μαιντανό
-
1-2 κουταλάκια ζαχαρη
-
5-6 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
-
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε ένα στενόμακρο ταψί
-
2
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος τους μια γραμμή ίσια απ τήν μώβ επιφάνεια τους
-
3
Μετά τις χαράζουμε μέχρι κάτω οσο να μην σπάσουν
-
4
Βάζουμε τις μελιτζάνες μέσα στο ταψί και ετοιμάζουμε την γέμιση
-
5
Ανακατεύουμε τα κομμένα κρεμμύδια με τα σκορδάκια, το μαιντανό και την ζάχαρη
-
6
Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τη σχισμη απ τις μελιτζάνες χρησιμοποιώντας τα χέρια μας
-
7
Απο πάνω ριχνουμε τίς ντομάτες που τις έχουμε περάσει απο τρίφτη, το νεροπότηρο με το ελαιόλαδο και το περισσευόμενο μίγμα των κρεμμυδιών
-
8
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο ρίχνοντας πότε πότε λαδάκι απ το ταψί πάνω στις μελιτζάνες.
Σχόλια (10)