Μελιτζάνες Κάρυ
Συνοδεύει πολύ ωραία ρύζι ή κινόα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχετικά με τα μπαχαρικά, εξαρτάται από τα γούστα η ποσότητα. Μπορείτε να το κάνετε όσο καυτερό θέλετε. Χρόνος μαγειρέματοςΠερίπου 12 λεπτά Είδος κουζίναςΙνδική
Υλικά
-
4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φετούλες
-
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
-
4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
-
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
4 κούπες νερό
-
ζάχαρη και αλάτι (κατά βούληση)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
-
2
Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
-
3
Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή με ρύζι/κινόα.
Σχόλια (10)