Μελιτζάνες κομματιαστές με φέτα
Καλοκαιρινό και νόστιμο φαγητό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει προσοχή στο ανακάτεμα δεν θέλει με κουτάλα όταν μπουν οι μελιτζάνες γιατί θα διαλυθούν και θα γίνει το φαγητό κρέμα.
Υλικά
-
10 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε ροδέλες όχι και πολύ λεπτές
-
αρκετό ελαιόλαδο
-
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
-
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε ροδέλες
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1/2 κουτί ντοματάκια
-
1 κουταλιά το γλυκού γεμάτη πελτέ
-
αλάτι - πιπέρι
-
300 γραμ. φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια (της προτίμησής σας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο νερό με αλάτι και αφήνουμε για 1/2 ώρα.
-
2
Της στραγγίζουμε καλά και στην συνέχεια της τηγανίζουμε.
-
3
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τον μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε την ντομάτα με τον πελτέ και τα αφήνουμε να ψηθούν προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται.
-
4
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε και τις μελιτζάνες ενώ δεν τις ανακατεύουμε με κουτάλα γιατί θα διαλυθούν απλά ταρακουνάμε την κατσαρόλα για να της απλώσουμε. Αφήνουμε να βράσουν και τέλος βάζουμε την φέτα το πιπέρι και αφήνουμε την φωτιά για 2-3 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)