Μελιτζάνες με βαλσάμικο χαρουπιού
Φέτες από μελιτζάνες πασπαλισμένες με ελαιόλαδο και ξύδι από χαρουπόμελο στο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
1) Εάν δεν έχετε βαλσάμικο από χαρουπόμελο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε σκέτο βαλσάμικο και να προσθέσετε λίγο (μια κουταλιά) χαρουπόμελο ξεχωριστά. Αν δεν έχετε χαρουπόμελο, μη βάλετε, πάλι θα είναι ωραίο.2) Αν δεν έχετε σκεύος με καπάκι, μπορείτε να το κάνετε σε ένα ταψί και να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για να μη ξεραθεί και ίσως θέλει λιγότερο χρόνο 5-10 λεπτά. Αν έχετε προσέξει, δεν χώρεσαν όλες μου οι φέτες στο ταψί, όσες περίσσεψαν τις έβαλα σε ένα δεύτερο ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και τις έβγαλα νωρίτερα από το φούρνο.3) Μπορείτε να το σερβίρετε σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό. Εγώ το τρώω και σαν κυρίως πιάτο μαζί με σαλάτα ρόκας με βαλσάμικο και ντομάτα, γιαούρτι ή φέτα.
Υλικά
-
1/2 κιλό μελιτζάνες (οποιουδήποτε είδους)
-
40-50 ml ελαιόλαδο
-
2-3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι από χαρούπια
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα εργαλεία στο τραπέζι.
-
2
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες περίπου 7-8 χιλιοστών.
-
3
Τοποθετούμε τις φέτες την μια δίπλα στην άλλη σε ένα σκεύος με καπάκι. Εγώ χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι φούρνου.
-
4
Ρίχνουμε το βαλσάμικο και το αλάτι μέσα στην κούπα με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
-
5
Αλείφουμε με το πινέλο τις μελιτζάνες με το πιο πάνω μείγμα.
-
6
Κλείνουμε το ταψί μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
-
7
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και το σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια