Μελιτζάνες με φακές
Για vegetarians και όχι μόνο, αυτή η συνταγή χαρίζει νοστιμιά και άρωμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καλύπτετε τη φακή με βραστό νερό και την αφήνετε για 2 ώρες.
-
2
Τη σουρώνετε, την καλύπτετε εκ νέου με κρύο νερό, αλατίζετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι. Έπειτα, τη σουρώνετε.
-
3
Κόβετε κατά μήκος τις μελιτζάνες σε 4 κομμάτια, τα οποία κόβετε ύστερα σε κομματάκια των 5 εκ.
-
4
Κοπανάτε το σκόρδο μαζί με την πιπεριά και τα τσιγαρίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
-
5
Προσθέτετε στο τηγάνι τη φακή, τα κομματάκια της μελιτζάνας και νερό μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά. Συνεχίζετε το τηγάνισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η μελιτζάνα.
-
6
Προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου, ανακατεύετε μια φορά με την κουτάλα και το βγάζετε από τη φωτιά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια