Μελιτζάνες με γιαούρτι γκρατέν
Είναι μια υπεροχη δροσιστικη συνταγη για το καλοκαίρι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται ζεστό ή κρύο. Συνοδεύεται απο σάλάτα εποχής. Γίνεται και με όποιο άλλο λαχανικό θέλετε.
Υλικά
-
2-4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες καθέτως
-
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (προτιμήστε χύμα)
-
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασε
-
1 κρεμμύδι ξερο
-
2 κουταλιές λάδι
-
1 ποτήρι μικρό κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 πρέζα ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες καθέτως σε πάχος μέτριο. Τίς βάζουμε να ξεπικρίσουν για περίπου 30΄σε αλατόνερο. Μόλις ξεπικρίσουν, τις βγάζουμε από το νέρο και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κατα την προτίμηση μας τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στο γκρίλ.
-
2
Μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σωτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι κατά την βουλησή μας.
-
3
Αφήνουμε την σάλτσα για 15-20΄, δοκιμάζουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
4
Εαν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, λαδώνουμε ένα ταψι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες διπλά - δίπλα. Πάνω από κάθε φέτα τοποθετούμε σάλτσα. Μόλις τελειώσουμε τοποθετούμε και το γιαούρτι μας πάνω από κάθε φέτα.
-
5
Τέλος τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200c για 20-25΄.
Σχόλια