Μελιτζάνες με γιαούρτι και μαϊντανό
Ο συνδυασμός ζεστής ντομάτας/μελιτζάνας με το γιαούρτι κάνει μια φοβερή σάλτσα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύει υπέροχα κάθε είδους κρέας, μπορεί να σερβιρισθεί ως πρώτο πιάτο αλλά και μόνη της αυτή η συνταγή είναι ένα νόστιμο ελαφρύ μεσημεριανό
Υλικά
-
4-5 μελιτζάνες
-
1 ματσάκι μαϊντανό χονδροκομμένο
-
Χοντρό αλάτι
-
1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
-
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
5 τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
-
3 κ.σ. ζάχαρη
-
χοντρό αλάτι
-
πιπέρι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένετε και σκουπίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε ροδέλες.
-
2
Αλείφετε ένα σκεύος με λάδι και πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.
-
3
Τοποθετείτε επάνω τις μελιτζάνες και ανάβετε τον φούρνο.
-
4
Τις ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά, τις γυρίζετε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά και από την άλλη πλευρά.
-
5
Επαναλαμβάνετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες μέχρι να τελειώσουν.
-
6
Φτιάχνετε τη σάλτσα ρίχνοντας λάδι σε ένα τηγάνι, και προσθέτοντας το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες και αφήνετε να βράσουν.
-
7
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
8
Για το σερβίρισμα βάζετε σε μια πιατέλα ή ένα ρηχό πυρέξ μια στρώση μελιτζάνες, από πάνω στρώνετε το γιαούρτι, στη συνέχεια πασπαλίζετε με μαϊντανό και τέλος μια στρώση από τη σάλτσα.
-
9
Επαναλαμβάνετε με άλλη μια στρώση από όλα τα υλικά και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν.
Σχόλια (12)