Μελιτζάνες με μανιτάρια
Τα νηστίσιμα-υγιεινά παπουτσάκια!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μανιτάρια αντικαθιστούν τον κιμά, γίνονται πολύ νόστιμες οι μελιτζάνες!!
Υλικά
-
4 μελιτζάνες φλάσκες
-
4 φρέσκες ντομάτες στο μούλτι ή ντοματάκια
-
1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
-
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
-
1 κύβο λαχανικών
-
1/2 κ.γλ. κύμινο
-
1 κ.γλ.ρίγανη
-
2-3 δαφνόφυλλα
-
αλατοπίπερο
-
1/2 κ.γλ. πάπρικα
-
τυρί τριμμένο για το τέλος (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε την ψύχα τους.
-
2
Τις περνάμε από το τηγάνι λίγο να μαλακώσουν ή στο φούρνο για πιο ελαφριές και τις βάζουμε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, μανιτάρια, πιπεριά να σοταριστούν ελαφρά,προσθέτουμε τις ντομάτες, μαϊντανό και δυόσμο, αλατοπίπερο, τον κύβο λαχανικών και ρίγανη. Βράζουμε τη γέμιση 10 λεπτά περίπου.
-
4
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας με το μείγμα μανιταριών,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά περίπου.
-
5
Στο τέλος ρίχνουμε τριμμένο τυράκι και σβήνουμε το φούρνο μας.
Σχόλια (13)