Μελιτζάνες με ρεβίθια και μανιτάρια
Αναπάντεχα νόστιμο φαγητό, θρεπτικότατο που τρώγεται από μικρούς και μεγάλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα ντοματάκια και ο μαϊντανός καλό είναι να μπουν προς το τέλος όπως κι αν το φτιάξουμε το φαγητό μας, στην κατσαρόλα ή στο φούρνο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό, το πρωί τα στραγγίζουμε, πλένουμε και τα βράζουμε περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.Ξεπλένουμε τα μανιτάρια μας και τα στραγγίζουμε.
-
2
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες, αφήνουμε λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας να σοταριστούν, ρίχνουμε τα ρεβίθια, αφήνουμε 5 λεπτά όλα μαζί. Ρίχνουμε 3 φλ. ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να μεταφέρουμε το φαγητό μας στο φούρνο, αν θέλουμε, δλδ όλα τα σοταρισμένα υλικά και το ζεστό νερό και να ολοκληρώσουμε το φαγητό μας.
-
3
Διαφορετικά προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον μαϊντανό, συνεχίζουμε για άλλα 30-40' περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια