Μελιτζάνες με σολομό
Τηγανιτά σάντουιτς μελιτζάνας με γέμιση από σολομό και τυρί κρέμα και μυρωδικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να τα σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή να τα φάτε ως σνακ.
Υλικά
-
200 γρ. σολωμό καπνιστό ή κονσέρβα
-
100 γρ. τυρί κρέμα (πχ Φιλαδέλφια) κατά προτίμηση με σκόρδο και βότανα
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
25 γρ. αλεύρι με λίγο αλάτι
-
1 αβγό χτυπημένο με 2 κ.γ. γάλα
-
50 γρ. γαλέτα
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώστε το σολομό και ανακατέψτε τον με το τυρί και το πιπέρι.
-
2
Κόψτε και πετάξτε τις άκρες της μελιτζάνας και μετά κόψτε την σε φέτες των 5 χιλ. Αλείψτε τις φέτες και από τις 2 πλευρές με το ελαιόλαδο και βάλτε τις στο γκριλ, γυρίζοντάς τις μία φορά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Αφήστε τις να κρυώσουν.
-
3
Φτιάξτε σάντουιτς, βάζοντας μία φέτα μελιτζάνας, γέμιση από το μείγμα σολομού και ξανά μια φέτα μελιτζάνα.
-
4
Περάστε τα σάντουιτς, όπως κάνουμε και το πανέ, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη γαλέτα.
-
5
Ζεστάνετε το λάδι για το τηγάνισμα και τηγανίστε τα σάντουιτς για 30-40 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει η γαλέτα χρυσοκάστανη. Αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)