Μελιτζάνες παπουτσάκια vegeterian με σιμιγδάλι
Μία γευστική veggie παραλλαγή στα γνωστά αγαπημένα παπουτσάκια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε λίγο στην επιφάνεια,τις αλείφουμε με λάδι και αλάτι και ψήνουμε για λίγη ώρα στο φούρνο ίσα ίσα να μαυρίσουν ελαφρά.
-
2
Τις βγάζουμε και περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
-
3
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τα καρότα.
-
4
Τα βάζουμε μαζί σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, τα αυγά, τα μυρωδικά, καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύομε όλα μαζί.
-
5
Προσθέτουμε τις 8 κουταλιές λάδι και ξαναανακατεύουμε.
-
6
Ρίχνουμε από πάνω αρκετή ποσότητα σιμιγδαλιού κι ανακατεύουμε, βάζουμε όση ποσότητα χρειαστεί προκειμένου να γίνει ένα ενιαίο, πηχτό μείγμα.
-
7
Με ένα κουτάλι αλείφουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και πασπαλίζουμε από πάνω την καθεμία με λίγο σιμιγδάλι για να πάρει κρούστα.
-
8
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια