ada_gia_pada
ada_gia_pada @ada_gia_pada
,ΕΛΛΑΔΑ

Την συνταγή την πήρα από μια ταβέρνα που το έφαγα και μου άρεσε πολύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
4
  1. 1 κρεμμύδι μεγάλο
  2. 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  3. 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασε
  4. 1 ντομάτα κομμένη σε χοντρά κυβάκια
  5. 100 γρ φέτα
  6. 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
  7. βασιλικό ψιλοκομμένο
  8. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε μικρά ίσα περίπου κυβάκια την μελιτζάνα ενώ παράλληλα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι έχουμε βάλει λίγο λάδι να ζεσταθεί.

  2. 2

    Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ώσπου να λαδώσουν και να πάρουν λίγο χρωματάκι. Αν χρειαστεί ξαναρίχνουμε λίγο λαδάκι, λίγο όμως για να μην απορροφήσουν πολύ.

  3. 3

    Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε και το λιωμένο σκόρδο. Έπειτα ρίχνουμε το κον κασέ, την ντομάτα, τον βασιλικό, τις μελιτζάνες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

  4. 4

    Μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε πολύ λίγο νεράκι ζεστό, λίγο λαδάκι και σκεπάζουμε με καπάκι. Θα είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει η μελιτζάνα και έχει δέσει η σάλτσα.

  5. 5

    Τέλος, θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε βασιλικό και μαϊντανό και έτοιμο. Καλή απόλαυση!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

offshade
offshade @cook_8510296
Ίσως λίγη παραπάνω φέτα στο τέλος, 150 γρ. Πρόσθεσα και λίγα μανιτάρια και μια παραπάνω σκελίδα σκόρδο. Υπέροχο αποτέλεσμα.

Από

ada_gia_pada
ada_gia_pada @ada_gia_pada
στις
,ΕΛΛΑΔΑ