Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα
Την συνταγή την πήρα από μια ταβέρνα που το έφαγα και μου άρεσε πολύ.
Υλικά
-
1 κρεμμύδι μεγάλο
-
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασε
-
1 ντομάτα κομμένη σε χοντρά κυβάκια
-
100 γρ φέτα
-
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
-
βασιλικό ψιλοκομμένο
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε μικρά ίσα περίπου κυβάκια την μελιτζάνα ενώ παράλληλα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι έχουμε βάλει λίγο λάδι να ζεσταθεί.
-
2
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ώσπου να λαδώσουν και να πάρουν λίγο χρωματάκι. Αν χρειαστεί ξαναρίχνουμε λίγο λαδάκι, λίγο όμως για να μην απορροφήσουν πολύ.
-
3
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε και το λιωμένο σκόρδο. Έπειτα ρίχνουμε το κον κασέ, την ντομάτα, τον βασιλικό, τις μελιτζάνες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε πολύ λίγο νεράκι ζεστό, λίγο λαδάκι και σκεπάζουμε με καπάκι. Θα είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει η μελιτζάνα και έχει δέσει η σάλτσα.
-
5
Τέλος, θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε βασιλικό και μαϊντανό και έτοιμο. Καλή απόλαυση!!!
Σχόλια (3)