Μελιτζάνες τσακώνικες στο φούρνο γεμιστές με τυρί
Υλικά
-
250 ml ελαιόλαδο Άλτις απαλό
-
8 μελιτζάνες τσακώνικες 1 κιλό περίπου
-
450 γρ. τυρί κασέρι χονδροτριμμένο
-
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
6 μεγάλες και ώριμες τομάτες (οι μισές ψιλοκομμένες και οι άλλες μισές τριμμένες)
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας Pummaro
-
ανάλογο πιπέρι και αλάτι και λίγη ζάχαρη
-
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια τους.
-
2
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε νερό και λίγο αλάτι και αφήστε το να βράσει καλά και στη συνέχεια ρίξτε χαρακωμένες κατά μήκος τις μελιτζάνες και βράστε τις καλά.
-
3
Μόλις βράσουν στραγγίξτε τις και σουρώστε τις.
-
4
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο Άλτις Απαλό και σωτάρετε τα κρεμμύδια.
-
5
Κατόπιν σβήστε με τη τομάτα και τον πελτέ και προσθέστε 1 ποτήρι νερό βραστό στο οποίο θα έχετε ρίξει τον σπιτικό ζωμό.
-
6
Συμπληρώστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο και μαγειρέψτε έως ότου δέσει και χυλώσει η σάλτσα.
-
7
Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί βάλτε τις μελιτζάνες μέσα με το άνοιγμα προς τα επάνω ανοίξτε τις και γεμίστε μέσα με το τριμμένο κασέρι.
-
8
Περιχύστε τη σάλτσα από επάνω τους και ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί και κάνει κρούστα.
Σχόλια