Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4-6 μερίδες
  1. 250 ml ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  2. 8 μελιτζάνες τσακώνικες 1 κιλό περίπου
  3. 450 γρ. τυρί κασέρι χονδροτριμμένο
  4. 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  5. 6 μεγάλες και ώριμες τομάτες (οι μισές ψιλοκομμένες και οι άλλες μισές τριμμένες)
  6. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας Pummaro
  8. ανάλογο πιπέρι και αλάτι και λίγη ζάχαρη
  9. 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια τους.

  2. 2

    Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε νερό και λίγο αλάτι και αφήστε το να βράσει καλά και στη συνέχεια ρίξτε χαρακωμένες κατά μήκος τις μελιτζάνες και βράστε τις καλά.

  3. 3

    Μόλις βράσουν στραγγίξτε τις και σουρώστε τις.

  4. 4

    Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο Άλτις Απαλό και σωτάρετε τα κρεμμύδια.

  5. 5

    Κατόπιν σβήστε με τη τομάτα και τον πελτέ και προσθέστε 1 ποτήρι νερό βραστό στο οποίο θα έχετε ρίξει τον σπιτικό ζωμό.

  6. 6

    Συμπληρώστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο και μαγειρέψτε έως ότου δέσει και χυλώσει η σάλτσα.

  7. 7

    Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί βάλτε τις μελιτζάνες μέσα με το άνοιγμα προς τα επάνω ανοίξτε τις και γεμίστε μέσα με το τριμμένο κασέρι.

  8. 8

    Περιχύστε τη σάλτσα από επάνω τους και ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί και κάνει κρούστα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

despinal
despinal @despinal
Πολύ νόστιμες και έτσι οι μελιτζάνες! Τις εψησα, δεν τις έβρασα, έβαλα βασιλικό αντί για μαϊντανό στη σάλτσα, πρόσθεσα και πατάτες και προς το τέλος έβαλα το τυρί να λιώσει. Ωραία εναλλακτική του ιμάμ!

Από

Άλτις
Άλτις @cook_8518205
στις