Μελιτζανοκεφτέδες
Λίγα μυστικά ακόμα
Νόστιμο ορεκτικό! Γαρνίρετε με φέτες καρότο, φύλλα μαρουλιού και τριμμένο κεφαλοτύρι ή μαγιονέζα!
Υλικά
-
5-6 μελιτζάνες φλάσκες
-
2 αβγά
-
1/2 κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι
-
1 1/2 φλυτζάνι μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
-
1 κουταλάκι σόδα
-
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
1 κουταλάκι ξερό κρεμμύδι ψιλικομμένο
-
3 φυλλαράκια δυόσμο ή ξερό
-
3 κουταλιές ελαιόλαδο
-
αλάτι / πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε τις μελιτζάνες και με πιρούνι τις τρυπάτε σε 2 με 3 σημεία και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφού βράσουν πολύ καλά, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ στο blender ή στο γουδί (βγαίνει 2 φλιτζάνια περίπου)
-
2
Σε λεκανίτσα, ρίχνετε τα 2 φλυτζάνια από τον πολτό, το 1 1/2 φλιτζάνι από την ψίχα, τα 2αβγά, το 1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κουταλάκι σόδα, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το λάδι, αλάτι / πιπέρι και ένα κουταλάκι από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
3
Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθεθε μπαλίτσες, βρέχοντας τα χέρια σας σε νερό. Περνάτε τους μελιτζανοκεφτέδες από τη γαλέτα και τηγανίζετε σε άφθονο λάδι να ροδίσουν
-
4
Σερβίρετέ τους ζεστούς
Σχόλια (8)
Ευχαριστώ :-)