κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτζανοκεφτέδες
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Νόστιμο ορεκτικό! Γαρνίρετε με φέτες καρότο, φύλλα μαρουλιού και τριμμένο κεφαλοτύρι ή μαγιονέζα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 5-6 μελιτζάνες φλάσκες
  2. 1/2 κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι
  3. 1 1/2 φλυτζάνι μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
  4. 1 κουταλάκι σόδα
  5. 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  6. 1 κουταλάκι ξερό κρεμμύδι ψιλικομμένο
  7. 3 φυλλαράκια δυόσμο ή ξερό
  8. 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  9. αλάτι / πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε τις μελιτζάνες και με πιρούνι τις τρυπάτε σε 2 με 3 σημεία και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφού βράσουν πολύ καλά, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ στο blender ή στο γουδί (βγαίνει 2 φλιτζάνια περίπου)

  2. 2

    Σε λεκανίτσα, ρίχνετε τα 2 φλυτζάνια από τον πολτό, το 1 1/2 φλιτζάνι από την ψίχα, τα 2αβγά, το 1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κουταλάκι σόδα, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το λάδι, αλάτι / πιπέρι και ένα κουταλάκι από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  3. 3

    Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθεθε μπαλίτσες, βρέχοντας τα χέρια σας σε νερό. Περνάτε τους μελιτζανοκεφτέδες από τη γαλέτα και τηγανίζετε σε άφθονο λάδι να ροδίσουν

  4. 4

    Σερβίρετέ τους ζεστούς

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Stavroula
Stavroula @cook_8448705
Αν θέλουμε να γίνει νηστίσιμη η συνταγή και αφαιρέσουμε τα αυγά και το κεφαλοτύρι, θα πρέπει να τα αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο;
Ευχαριστώ :-)

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις