Μελιτζανόπιτα με κρεμμύδια και ανθότυρο
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
6-8 χωριάτικα φύλλα (έτοιμα ή σπιτικά)
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-
400 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο
-
260 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο στον τρίφτη
-
3 σκελίδες σκόρδου
-
3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές χωρίς φλούδια και σπόρους ψιλοκομμένες
-
3 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
-
2 λιαστές ντοματούλες ψιλοκομμένες
-
αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε κύβους. Τις βάζετε σε σουρωτήρι, τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε 20’ να ξεπικρίσουν. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε καλά.
-
2
Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2-3΄. Προσθέτετε τις ντομάτες και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες. Αφήνετε να κρυώσουν.
-
4
Κατόπιν προσθέτετε το μισό κεφαλοτύρι και το ανθότυρο και ανακατεύετε απαλά.
-
5
Στρώνετε σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί 3-4 φύλλα, αλείφοντας ανάμεσα με λίγο λάδι και σκορπίζοντας λίγο κεφαλοτύρι. Απλώνετε τη γέμιση.
-
6
Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας πάλι με λάδι και πασπαλίζοντας με κεφαλοτύρι. Κλείνετε τις άκρες των φύλλων σχηματίζοντας κόθρο.
-
7
Ψήνετε τη μελιτζανόπιτα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Σχόλια (17)
Κριμα που υπάρχει κόσμος που δεν τρώει τις μελιτζάνες, κριμα δεν ξερουν τι χανουν!