κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτζανόπιτα με κρεμμύδια και ανθότυρο
chefparis
chefparis @cook_8449041

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8
  1. 6-8 χωριάτικα φύλλα (έτοιμα ή σπιτικά)
  2. 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  3. 4 μελιτζάνες
  4. 400 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο
  5. 260 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο στον τρίφτη
  6. 3 σκελίδες σκόρδου
  7. 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές χωρίς φλούδια και σπόρους ψιλοκομμένες
  8. 3 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  9. 2 λιαστές ντοματούλες ψιλοκομμένες
  10. αλάτι
  11. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε κύβους. Τις βάζετε σε σουρωτήρι, τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε 20’ να ξεπικρίσουν. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε καλά.

  2. 2

    Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν.

  3. 3

    Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2-3΄. Προσθέτετε τις ντομάτες και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες. Αφήνετε να κρυώσουν.

  4. 4

    Κατόπιν προσθέτετε το μισό κεφαλοτύρι και το ανθότυρο και ανακατεύετε απαλά.

  5. 5

    Στρώνετε σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί 3-4 φύλλα, αλείφοντας ανάμεσα με λίγο λάδι και σκορπίζοντας λίγο κεφαλοτύρι. Απλώνετε τη γέμιση.

  6. 6

    Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας πάλι με λάδι και πασπαλίζοντας με κεφαλοτύρι. Κλείνετε τις άκρες των φύλλων σχηματίζοντας κόθρο.

  7. 7

    Ψήνετε τη μελιτζανόπιτα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

Θάμνος
Θάμνος @cook_8449587
Πράγματι θεϊκή...θελει προσοχη να μην τριφτει πολυ το ανθοτυρο αλλα να ειναι σε μεγαλα κοματια. Την κράτησα για 1 εβδομαδα στο ψυγειο χωρις να αλοιωθει καθόλου, σημ. εχω καλό ψυγειο!!!
Κριμα που υπάρχει κόσμος που δεν τρώει τις μελιτζάνες, κριμα δεν ξερουν τι χανουν!

Από

chefparis
chefparis @cook_8449041
στις