Μελιτζανόπιτα (πες το κι έτσι)
Μοιάζει με πίτα, αλλά δεν είναι ακριβώς...
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες επαφίενται στο γούστο και την όρεξή σας!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι με χοντρό αλάτι να ξεπικρίσουν.
-
2
Πολτοποιούμε τις ντομάτες, στραγγίζουμε το αποτέλεσμα (να φύγουν τα σπόρια και οι φλούδες).
-
3
Στο μπλέντερ ομογενοποιούμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη φέτα και τον πολτό του σκόρδου, μαζί με το λάδι και το χυμό απ' τις ντομάτες.
-
4
Ξεπλένουμε και στύβουμε (στο χέρι) καλά τις μελιτζάνες.
-
5
Σε λαδωμένο ταψάκι στρώνουμε τις μελιτζάνες.
-
6
Σκεπάζουμε με το μείγμα του μπλέντερ.
-
7
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
-
8
Ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
9
Βγάζουμε το ταψάκι, αφήνουμε να κρυώσει και συνοδεύουμε με καλό (σπιτικό) τσίπουρο!!!
Σχόλια