κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτζανόπιτα της βλάχας
zafiris
zafiris @Zafvas59

Η ωραιότερη μελιτζανόπιτα που μας έφερνε η συναδέλφισσα βλάχα (Λιβάδι Ελασσόνας) στη δουλειά. Λες και τρως κρεατοπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όλες οι πίτες για να είναι νόστιμες θέλουν πολλά χωριάτικα φύλλα ανοιγμένα από τεχνίτρες νοικοκυρές. Την συγκεκριμένη η συναδέλφισσα βλάχα την έφτιαχνε με 30 φύλλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 4-5 μελιτζάνες
  2. 4-5 κρεμμύδια ξερά
  3. 1 ποτήρι λάδι
  4. 1 χούφτα τραχανό ή αν δεν έχουμε, φρυγανιά
  5. αλάτι, πιπέρι
  6. προαιρετικάμπαχάρι ή κύμινο
  7. φύλλα χωριάτικα πολλά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια βαθιά λεκάνη γεμίζουμε νερό μέχρι την μέση και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χονδρό αλάτι.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες όλη την φλούδα και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκατοστών περίπου.

  3. 3

    Τις ρίχνουμε στην λεκάνη με το αλατόνερο και τις αφήνουμε σκεπασμένες με πετσέτα για μισή με μια ώρα.

  4. 4

    Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι.

  5. 5

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  6. 6

    Ρίχνουμε τις μελιτζάνες αφού προηγουμένως τις στραγγίσουμε καλά ζουλώντας τες δυνατά στις χούφτες μας και συνεχίζουμε το ρόδισμα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.

  7. 7

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αυγά ανακατεμένα ελαφρά και τον τραχανά ή την φρυγανιά.

  8. 8

    Ανοίγουμε φύλλα ή αγοράζουμε έτοιμα.

  9. 9

    Τα στρώνουμε στο ταψί βάζοντας ενδιάμεσα ελαιόλαδο.

  10. 10

    Βάζουμε τη γέμιση στη μέση και ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλή επιτυχία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

thomaei
thomaei @cook_8463981
Την ιδια πίτα την κανει και η μαμα μου , την κανουμε και εμεις στο χωριο μου , ομως παντα με δικο μας σπιτικό φυλλο και γυρω γυρω κόθρο !

Από

zafiris
zafiris @Zafvas59
στις