Μελιτζανόπιτα της βλάχας
Η ωραιότερη μελιτζανόπιτα που μας έφερνε η συναδέλφισσα βλάχα (Λιβάδι Ελασσόνας) στη δουλειά. Λες και τρως κρεατοπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όλες οι πίτες για να είναι νόστιμες θέλουν πολλά χωριάτικα φύλλα ανοιγμένα από τεχνίτρες νοικοκυρές. Την συγκεκριμένη η συναδέλφισσα βλάχα την έφτιαχνε με 30 φύλλα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια βαθιά λεκάνη γεμίζουμε νερό μέχρι την μέση και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χονδρό αλάτι.
-
2
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες όλη την φλούδα και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκατοστών περίπου.
-
3
Τις ρίχνουμε στην λεκάνη με το αλατόνερο και τις αφήνουμε σκεπασμένες με πετσέτα για μισή με μια ώρα.
-
4
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι.
-
5
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-
6
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες αφού προηγουμένως τις στραγγίσουμε καλά ζουλώντας τες δυνατά στις χούφτες μας και συνεχίζουμε το ρόδισμα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.
-
7
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αυγά ανακατεμένα ελαφρά και τον τραχανά ή την φρυγανιά.
-
8
Ανοίγουμε φύλλα ή αγοράζουμε έτοιμα.
-
9
Τα στρώνουμε στο ταψί βάζοντας ενδιάμεσα ελαιόλαδο.
-
10
Βάζουμε τη γέμιση στη μέση και ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλή επιτυχία.
Σχόλια (5)