Μελιτζανόρυζο της Λίνας
Είναι μια δοκιμασμένη νόστιμη συνταγή που σας λύνει τα χέρια στην αναζήτηση για το καθημερινό φαγητό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει λίγο πιο πικάντικο, μαζί με το κρεμμύδι βάλτε και μία σκελίδα σκορδάκι ψιλοκομμένο.
Υλικά
-
3 μελιτζάνες φλάσκες
-
2 κούπες ρύζι καρολίνα
-
1 κουτί κονκασέ ντοματάκια
-
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
-
1 κύβο λαχανικών
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κούπα λευκό κρασί (προαιρετικά)
-
5 κούπες ζεστό νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα 4 και μετά σε μεγάλους κύβους. Τις ξεπικρίζουμε με αλάτι για ένα μισάωρο και μετά τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε καλά.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες να σωταριστούν καλά. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και αφού τα σωτάρουμε κι αυτά, τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ αλάτι και το κόκκινο γλυκό πιπέρι και τέλος το ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει τον κύβο λαχανικών.
-
3
10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
4
Το σερβίρουμε με τυρί φέτα.
Σχόλια (10)