Μελομακάρονα αφράτα και μυρωδάτα

TSAX_PEINA
TSAX_PEINA @cook_8450256

Πολύ αφράτα (τριφτά) μελομακάρονα και πολύ υγιεινά. Πλούσια σε ω λιπαρά. Τρώγονται και σαν μπισκότα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη ΔΕΝ θέλει πολύ ζύμωμα . Εάν θέλουμε μέσα στο μελομακάρονο που πλάθουμε μπορούμε να βάλουμε το ¼ ενός καρυδιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 2 ποτήρια λάδι
  2. 2 ποτήρια σησαμέλαιο
  3. 2 φλιτζάνια ζάχαρη (καστανή)
  4. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  5. 2 κ.γ. σόδα
  6. 1 ποτηράκι κρασιού ούζο ή τσικουδιά
  7. 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  8. 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  9. ξύσμα πορτοκάλι
  10. 1 φλιτζάνι καρύδια καλά χτυπημένα στο multi
  11. 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καλά χτυπημένα στο multi
  12. αλεύρι μαλακό όσο πάρει περίπου 1,5 κιλό με 2 κ.γ. μπεικιν
  13. Για το σιρόπι
  14. 2 φλιτζάνια νερό
  15. 2 φλιτζάνια μέλι
  16. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  17. 1 ξύλο κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το λάδι καλά,

  2. 2

    Ρίχνουμε το σησαμέλαιο.

  3. 3

    Τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά με τη με σειρά όπως τα έχω γράψει επάνω.

  4. 4

    Τη σόδα την ανακατεύω στο πορτοκάλι.

  5. 5

    Τα καρύδια και τα αμύγδαλα τα ρίχνω πριν το αλεύρι. Ιδιαίτερη προσοχή στο αλεύρι η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή ίσα-ίσα να πλάθεται.

  6. 6

    Ψήνω σε αέρα στους 180 για 18 λεπτά εξαρτάται από το μέγεθος...

  7. 7

    Τοποθετώ κρύα τα μελομακάρονα στο ταψί και ρίχνω καυτό το σιρόπι να φτάσει στη μέση περίπου του μελομακάρονου και από επάνω ρίχνω καρύδια χοντροκομμένα.

Αντιδράσεις

Από

TSAX_PEINA
TSAX_PEINA @cook_8450256
στις