Μελομακάρονα αφράτα και μυρωδάτα
Πολύ αφράτα (τριφτά) μελομακάρονα και πολύ υγιεινά. Πλούσια σε ω λιπαρά. Τρώγονται και σαν μπισκότα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη ΔΕΝ θέλει πολύ ζύμωμα . Εάν θέλουμε μέσα στο μελομακάρονο που πλάθουμε μπορούμε να βάλουμε το ¼ ενός καρυδιού.
Υλικά
-
2 ποτήρια λάδι
-
2 ποτήρια σησαμέλαιο
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη (καστανή)
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
2 κ.γ. σόδα
-
1 ποτηράκι κρασιού ούζο ή τσικουδιά
-
1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
-
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
-
ξύσμα πορτοκάλι
-
1 φλιτζάνι καρύδια καλά χτυπημένα στο multi
-
1 φλιτζάνι αμύγδαλα καλά χτυπημένα στο multi
-
αλεύρι μαλακό όσο πάρει περίπου 1,5 κιλό με 2 κ.γ. μπεικιν
-
Για το σιρόπι
-
2 φλιτζάνια νερό
-
2 φλιτζάνια μέλι
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
1 ξύλο κανέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το λάδι καλά,
-
2
Ρίχνουμε το σησαμέλαιο.
-
3
Τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά με τη με σειρά όπως τα έχω γράψει επάνω.
-
4
Τη σόδα την ανακατεύω στο πορτοκάλι.
-
5
Τα καρύδια και τα αμύγδαλα τα ρίχνω πριν το αλεύρι. Ιδιαίτερη προσοχή στο αλεύρι η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή ίσα-ίσα να πλάθεται.
-
6
Ψήνω σε αέρα στους 180 για 18 λεπτά εξαρτάται από το μέγεθος...
-
7
Τοποθετώ κρύα τα μελομακάρονα στο ταψί και ρίχνω καυτό το σιρόπι να φτάσει στη μέση περίπου του μελομακάρονου και από επάνω ρίχνω καρύδια χοντροκομμένα.
Σχόλια