sofi_c
sofi_c @cook_8488215
,ΑΘΗΝΑ

Την συνταγή αυτή την δοκίμασα μετά απο μια ανεπανάληπτη συνταγή του site και με έβαλε σε μεγάλο δίλημμα, τελικά η δεύτερη φουρνιά μελομακάρονων βασίστηκε σε αυτην εδω την συνταγή, σας την εναποθέτω μεσα απο την καρδιά μου και με καταγωγή της συνταγής απο Καρδίτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο καρύδι απο πάνω... Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 8 φλιτζάνια αλεύρι, για όλες τις χρήσεις (1 πακέτο και λίγο περισσότερο)
  2. 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού ( διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε αυτό)
  3. ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
  4. 3/4 κούπας ζάχαρη
  5. 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλας σε σκόνη
  6. 2 κουταλάκια του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  7. 1 και 1/4 κούπας καρύδια (χονδροκοπανισμένα)
  8. 1/4 φλιτζάνι κονιάκ ή μπράντι
  9. 2 βανίλιες
  10. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  11. Σιρόπι
  12. 2 1/2 κούπες μέλι
  13. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  14. 2 κούπες νερό
  15. 2-3 σταγόνες λεμόνι
  16. 1 ξύλο κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ ένα μπωλ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο (συνήθως χρησιμοποιώ ελαιόλαδο, αλλα την συνταγή αυτη την έκανα οπως ακριβώς ζητούσε και με δικαίωσε)...συνεχίζουμε... το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού (στον οποίο ήδη εχουμε ανακατέψει την μαγειρική σόδα), το ξύσμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη στο τέλος. Προσοχή ανακατέυουμε με το χέρι και οχι με μίξερ.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλεύρι και πριν το βάλουμε όλο προσθέτουμε τις βανίλιες, τα καρύδια, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και στο τέλος το υπόλοιπο αλέυρι.

  3. 3

    Δεν χρειάζεται πολυ ζύμωμα, ίσα ισα να καθαρίσετε τα χέρια σας απο την ζύμη.

  4. 4

    Ψήστε στους 180 (αέρα) για 20-25 λεπτά στην μέση του φούρνου.

  5. 5

    Εντωμεταξύ εχουμε βάλει τα υλικά για το σιρόπι.

  6. 6

    Τα βράζουμε για 10 λεπτά, ξαφρίζουμε και στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσει.

  7. 7

    Σε κρύο σιρόπι βάλτε τα ζεστά μελομακάρονα μόνο για λίγο, αν τα θέλετε πιο ζουμερά αφήστε τα λίγο παραπάνω, επειδή θα αρχίσουν τα μελομακάρονα να κρυώνουν μπορείτε να ζεστάνετε λίγο το σιρόπι σας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

elena
elena @cook_8484159
τέλεια!!!την ίδια συνταγή κανώ κι εγώ!!!

Από

sofi_c
sofi_c @cook_8488215
στις
,ΑΘΗΝΑ