κύρια φωτογραφία συνταγής Μελομακάρονα Νόστιμα και Γρήγορα
GIOVANNA
GIOVANNA @cook_8452082
,ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ γευστικά, αφράτα και καλά μελωμένα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από την μαμά μου και την ακολουθούμε χρόνια τώρα γιατί είναι εύκολη, γρήγορη και προπάντων νόστιμη.Εγώ συνήθως τα κάνω βράδυ τα γυρνάω και τ'αφήνω βγάζοντας τα την άλλη μέρα το πρωί πασπαλίζοντας τα με το καρύδι.Μυστικά δεν υπάρχουν το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι το αλεύρι το ρίχνετε σιγά-σιγά και μην φοβηθείτε ότι το σιρόπι είναι πολύ.... βάλτε το και θα με θυμηθείτε! Ευχαριστούμε την FILLIPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
70-80 κομμάτια
  1. 3 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
  2. 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  3. λίγο αλάτι
  4. 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  5. 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  7. 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  8. 1 κουταλάκι σόδα
  9. 100 γραμμάρια καρυδόψυχα
  10. 1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη
  11. ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  12. Για το σιρόπι
  13. 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  14. 1 φλ. νερό
  15. 3 φλ. μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πρώτα την ζάχαρη με το λάδι

  2. 2

    Και μετά προσθέτω όλα τα υγρά.

  3. 3

    Τέλος ρίχνω όλα τα υπόλοιπα μαζί και το αλεύρι εκτός τα καρύδια.

  4. 4

    Τα ψήνω στους 180° Κελσίου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο σας) εκεί που ψήνετε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο.

  5. 5

    Το σιρόπι, αφού πάρει βράση, χαμηλώνω το μάτι και το αφήνω περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι.

  6. 6

    Το καλό είναι ότι όπως βγαίνουν από το φούρνο τα μελομακάρονα έχω έτοιμο το σιρόπι και τα περιχύνω όπως είναι στο ταψί. Τα αφήνουμε κάνα μισάωρο και μετά τα γυρνάμε από την άλλη.

  7. 7

    Τρίβουμε τα καρύδια και πασπαλίζουμε μ' αυτά τα μελομακάρονα στο τέλος, αφού τα έχουμε μελώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (82)

ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ
ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ @cook_8505124
Είναι η τρίτη φορά που φτιάχνω αυτή τη συνταγή,αυτή τη φορά αντιμετώπισα πρόβλημα. Τα μελομακάρονα κάηκαν απο την κάτω πλευρά ενώ απο πάνω το χρώμα τους ήταν μια χαρά.Το ταψί το είχα στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς και μετά χαμήλωσα στους 150. Αν τα άφηνα 20 λεπτά θα γινόντουσαν κυριολεκτικά κάρβουνο.Στο δεκάλεπτο έπρεπε να τα βγάλω.'Εψησα στον ίδιο φούρνο όπως τις δύο προηγούμενες φορές.Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.Επίσηης να πω οτι δεν είχα κονιάκ και έβαλα λίγο λικέρ.Μήπως ξέρεις τι μπορεί να φταίει?

Από

GIOVANNA
GIOVANNA @cook_8452082
στις
,ΕΛΛΑΔΑ