κύρια φωτογραφία συνταγής Μελομακάρονα όνειρο
xristina33
xristina33 @cook_8452354
,

Πολύ επιτυχημένη συνταγή για όσουν θέλουν μελομακάρονα που κρατάνε το σιρόπι και είναι μαλακά....

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι σαν ζαχαροπλαστείου και ακόμη καλύτερα....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο
  2. 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
  3. 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  4. 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  5. ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  6. 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  7. 2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία
  8. 1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα
  9. 1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο
  10. 1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  11. 8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  12. Σιρόπι
  13. 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη κρυσταλική
  14. 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  15. 2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
  16. Διακόσμηση
  17. Μπόλικο ψιλοκομμένο καρύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το γαρύφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  2. 2

    Χτυπάμε με το χέρι καλά.

  3. 3

    Ρίχνουμε την αμμωνία στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω απο τη λεκάνη γιατί αφρίζει, ώστε ο αφρός να πέσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά.

  4. 4

    Προσθέτουμε τη σόδα, το σιμιγδάλι και το αλέυρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη.

  5. 5

    Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μπαλίτσες πλατιές και τα απλώνουμε σε ταψί λαδωμένο.

  6. 6

    Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι στην επιφάνεια τους λίγο.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι για 30 λεπτά περίπου.

  8. 8

    Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε ζεστό σιρόπι.

  9. 9

    Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι.

  10. 10

    Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι.

Αντιδράσεις

Από

xristina33
xristina33 @cook_8452354
στις
,
Είμαι 33 ετών. Παντρεμένη. Μου αρέσει το διάβασμα, τα ταξίδια- εκδρομές. Λατρεύω τη μαγειρική και ειδικά τη ζαχαροπλαστική. Μου αρέσει να πειραματίζομαι σε νέες γεύσεις.
Δες περισσότερα