κύρια φωτογραφία συνταγής Μελομακάρονα ψαλιδωτά
xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ

Ειναι πολυ γευστικα μελομακαρονα πλουσια σε βιταμινη c

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σιροπιασμα εξαρταται απο το ψησιμο γι αυτο καλο ειναι να μη τα ψησουμε πανω απο εικοσι λεπτα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

πενηντα μελομακαρονα
  1. εναμισυ ποτηρι ηλιελαιο
  2. 1 ποτηρι πορτοκαλοζουμο
  3. 1 φλυτζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο
  4. 250 γρ ζαχαρη
  5. 1 κουταλακι σοδα
  6. 1 κουταλακι αμμωνια
  7. 2 κουταλακια κανελογαρυφαλλο
  8. ξυσμα απο τρια μανταρινια και τρια πορτοκαλια
  9. 1 κιλο αλευρι νουμερο 2 Αγ Γεωργιου
  10. στολισμα
  11. ψιλοτριμμενο καρυδι
  12. σιροπι
  13. 1 κιλο ζαχαρη
  14. 2 ποτηρια νερο
  15. 2 κουταλιες μελι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε ολα τα υλικα σε μπωλ εκτος του αλευριου, εχοντας διαλυσει τη σοδα στο πορτοκαλοζουμο και ανακατευουμε να ενωθουν ολα τα υλικα

  2. 2

    Προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα να ενωθει με τα υπολοιπα υλικα και κανουμε μια ζυμη που δεν κολαει στα χερια

  3. 3

    Δινουμε το σχημα που μας αρεσει και με ενα ψαλιδι κανουμε στην επιφανεια ψαλιδιες για να τα στολισουμε (δημιουργουνται μυτιτσες)

  4. 4

    Ψηνουμε σε αερα στους 160 με 180 βαθμους για εικοσι λεπτα το πολυ

  5. 5

    Τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα βουταμε στο ζεστο σιροπι

  6. 6

    Απο πανω ριχνουμε το τριμμενο καρυδακι

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

kari
kari @cook_8454047
πολυ ωραια η συνταγη σου!\r\nεγω εβαλα και καρυδακι μεσα!\r\nσυγχρητηρια εισαι πολυ καλη μαγειρισσα!

Από

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
στις
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ