Μελομακάρονα ψαλιδωτά
Ειναι πολυ γευστικα μελομακαρονα πλουσια σε βιταμινη c
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιροπιασμα εξαρταται απο το ψησιμο γι αυτο καλο ειναι να μη τα ψησουμε πανω απο εικοσι λεπτα
Υλικά
-
εναμισυ ποτηρι ηλιελαιο
-
1 ποτηρι πορτοκαλοζουμο
-
1 φλυτζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο
-
250 γρ ζαχαρη
-
1 κουταλακι σοδα
-
1 κουταλακι αμμωνια
-
2 κουταλακια κανελογαρυφαλλο
-
ξυσμα απο τρια μανταρινια και τρια πορτοκαλια
-
1 κιλο αλευρι νουμερο 2 Αγ Γεωργιου
-
στολισμα
-
ψιλοτριμμενο καρυδι
-
σιροπι
-
1 κιλο ζαχαρη
-
2 ποτηρια νερο
-
2 κουταλιες μελι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε ολα τα υλικα σε μπωλ εκτος του αλευριου, εχοντας διαλυσει τη σοδα στο πορτοκαλοζουμο και ανακατευουμε να ενωθουν ολα τα υλικα
-
2
Προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα να ενωθει με τα υπολοιπα υλικα και κανουμε μια ζυμη που δεν κολαει στα χερια
-
3
Δινουμε το σχημα που μας αρεσει και με ενα ψαλιδι κανουμε στην επιφανεια ψαλιδιες για να τα στολισουμε (δημιουργουνται μυτιτσες)
-
4
Ψηνουμε σε αερα στους 160 με 180 βαθμους για εικοσι λεπτα το πολυ
-
5
Τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα βουταμε στο ζεστο σιροπι
-
6
Απο πανω ριχνουμε το τριμμενο καρυδακι
Σχόλια (13)