Μελομακάρονα τα μελένια
Μετά απο πολλες συνταγές που έχω φτιάξει, πάντα κάτι μου έλειπε στη γεύση και έτσι ανακάτεψα πολλές μαζί και έφτιαξα αυτή εδώ που την κάνω τα τελευταία 3 χρόνια και έχει μεγάλη επιτυχία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε ένα μπρίκι βάζουμε 200ml νερό,3-4 γαρύφαλα και 1κ.γ κανέλα και τα βράζουμε όπως το τσάι.Αυτό το ζουμί δίνει πολύ ωραίο άρωμα στα μελομακάρονα. Ανάλογα το μέγεθος που θα τα πλάσουμε βγαίνουν περίπου 120 κομμάτια.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
-
60 γρ ζάχαρη άχνη
-
200 ml ζουμί απο κανελογαρύφαλα
-
500 ml λάδι
-
1 κ.γ σόδα
-
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ γαρύφαλο
-
2 κ.γ κανέλα
-
ξύσμα πορτοκαλιού
-
2 φλ τριμμένο καρύδι
-
κανέλα για πασπάλισμα
-
Για το σιρόπι
-
500 ml νερό
-
400 γρ ζάχαρη
-
400 γρ μέλι
-
3-4 γαρύφαλα
-
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
-
1 μανταρίνι κομμένο στη μέση
-
1 ξυλάκι κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τα φρούτα και τα μυρωδικά για 2' απο το σημείο βρασμού, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
-
2
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον χυμό που έχουμε λιώσει μέσα τη σόδα, το ζουμί απο κανελογαρύφαλα, το λάδι, τη ζάχαρη και όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ απαλά, ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι. Δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα αρχίσει να βγαίνει το λάδι.
-
3
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα τρυπάμε με ένα πηρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' περίπου να ροδίσουν.
-
4
Ρίχνουμε τα ζεστα μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 15"-20", τα βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδι και κανέλα.
-
5
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια