κύρια φωτογραφία συνταγής Μέλτιν Μόμεντς
supia
supia @cook_8467777
,ellada

Νόστιμα μπισκοτάκια βουτύρου

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την έχω φτιάξει από το βιβλίο Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ κι επειδή μας αρέσει ιδιαίτερα θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 45 μπισκότα
  1. 180 γρ. βούτυρο
  2. 1/3 κούπας άχνη ζάχαρη
  3. 1 κουταλάκι βανίλια
  4. 1/3 κούπας κορνφλάουρ
  5. 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. κερασάκια γλασέ για στόλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε μια λαδόκολλα σ'ένα ταψί.

  2. 2

    Με μίξερ χειρός χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια ώσπου να γίνουν μια λεία κρέμα. Έπειτα ρίξτε το αλεύρι και το κορνφλάουρ και χτυπήστε τα ώσπου να γίνουν μία λεία ζύμη.

  3. 3

    Βάλτε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη ροζέτας και φτιάξτε ροζέτες στο ταψί που έχετε ετοιμάσει.

  4. 4

    Βάλτε σε κάθε ροζέτα μισό κερασάκι. Ψήστε τα για 15 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα, ώσπου να κρυώσουν.

  5. 5

    Αν θέλετε, μπορείτε να τα καλύψετε με σοκολάτα ή να τα ενώσετε ανά δύο με μαρμελάδα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ37
ΚΑΤΕΡΙΝΑ37 @cook_8458440
καλημερα. Τα εφτιαξα χθες απογευμα και έχω δυο αποριουλες. Ειναι όντως αγλυκα γιατι τα δικα μου έτσι βγηκαν, και επίσης, δεν φουσκώνουν καθόλου; Μου βγηκαν εντελως φλατ και αναρωτιεμαι μηπως εκανα κατι λαθος. Θα τα ξαναδοκιμασω μετα απο τις απαντησεις σου και θα επανελθω για περισσοτερα πηρουνακια.

Από

supia
supia @cook_8467777
στις
,ellada