giota76
giota76 @cook_8497779
,ellada

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια παρα πολύ ευκολη τούρτα που γίνεται στο άψε σβήσε!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 άτομα
  1. Υλικά για παντεσπάνι
  2. 2 κούπες ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. 2-3 κουτ. σούπας κακάο
  5. Για την τούρτα μας
  6. 2 κουτιά μόρφατ σαντιγύ (τα τενεκεδένια κουτάκια)
  7. 1 κιλό μερέντα
  8. Για το σιρόπι μας
  9. 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  10. 3 κσ κακάο
  11. 4-5 κσ ζάχαρη
  12. Για την επικάλυψη
  13. 1 κουτί μόρφατ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο – λίγο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά να ομογενοποιηθεί το αλεύριΒάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ψήνουμε στους 180 C (στον αέρα) για μισή ώρα περίπου.Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να δούμε αν βγαίνει καθαρή.

  2. 2

    Χτυπάμε τις δύο σαντιγές μας για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.

  3. 3

    Στη συνέχεια μέσα στην σαντιγύ μας ρίχνουμε την μερέντα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

  4. 4

    Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 δίσκους. Βάζουμε σε μια πιατέλα το παντεσπάνι μας και το βρέχουμε με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει (εάν σας αρέσει προσθέστε και κάποιο λικέρ μεσα στο σιρόπι για περισσότερη γεύση). Μετά παίρνουμε λίγη απο την μερέντα (με κομματάκια καραμελωμένου φουντουκιού) και ρίχνουμε εδώ και εκεί για περισσότερη γέυση.

  5. 5

    Ρίχνουμε ένα μέρος από την γέμιση και αρχίζουμε και "χτιζουμε"(παντεσπάνι γέμιση παντεσπάνι κτλ κτλ κρατώντας λίγη από την γέμιση για να επικαλύψουμε την τούρτα μας γύρω.

  6. 6

    Αφού επικαλύψουμε την τούρτα με την μερεντοκρέμα μας την βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει λίγο για καμιά ωρίτσα.

  7. 7

    Όση ώρα είναι η τούρτα μας στο ψυγείο χτυπάμε την τελευταία μας μόρφατ μέχρι να αφρατέψει καλά.

  8. 8

    Σε ένα κατσαρολάκι επίσης λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

  9. 9

    Απλώνουμε πάνω στην τούρτα μας και γύρω γύρω με την σαντυγούλα μας και πάνω από την σαντυγούλα μας απλώνουμε το γλάσσο που κάναμε και κατευθείαν ψυγείο να παγώσει.

  10. 10

    Μπορούμε να την γαρνίρουμε λιώνοντας λευκή σοκολάτα, κάνουμε γραμμές και με την άκρη ενός κουταλιού τραβάμε λίγο τις γραμμές και γίνεται αυτο το σχέδιο σαν καρδιογράφημα

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

isabell
isabell @cook_8494701
Το σιρόπι πώς το φτιάχνουμε; δεν το διευκρινίζεις. Με γάλα καρύδας, ζάχαρη και κακάο; Αυτά χρησιμοποιούμε; Επίσης στη φωτογραφία δείχνεις 2 διαφορετικές μερέντες, τις βάζεις και τις 2;

Από

giota76
giota76 @cook_8497779
στις
,ellada