Μερεντοπιτάκια 2

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Ζου Ειρηνη
Ζου Ειρηνη @Zou_irini
Αθήνα

Αυτή η συνταγή προέκυψε από 2 φύλλα που μου περίσεψαν από μια πίτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για κάθε φύλλο που θέλουμε να φτιάξουμε βάζουμε μια χούφτα αλεύρι.Για να απλωθεί πιο εύκολα η μερέντα μπορούμε να την ζεστάνουμε λίγο στα μικροκύμματα ή σε ένα μπρίκι μέχρι να γίνει ρευστή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 2 χούφτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 κ.σ λάδι
  3. 1 κ.σ ξύδι
  4. νερό χλιαρό όσο πάρει
  5. 1 φλ. μερέντα
  6. τριμμένο μπισκότο
  7. καρπούς ξηρούς

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, λάδι, ξύδι και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό.  Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια.  

  2. 2

    Χωρίζουμε σε δυο μπαλάκια το ζυμάρι, τα βάζουμε σε αλευρωμένο μπολ, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν 10'.

  3. 3

    Ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένο τραπέζι, απλώνουμε τη μερέντα και το μπισκότο ή τους ξηρούς καρπούς, διπλώνουμε το φύλλο στη μέση, το σουρώνουμε και το κάνουμε σαλιγκαράκι.

  4. 4

    Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30' μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ζου Ειρηνη
στις
Αθήνα