Μερεντοπιτάκια 2
Αυτή η συνταγή προέκυψε από 2 φύλλα που μου περίσεψαν από μια πίτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για κάθε φύλλο που θέλουμε να φτιάξουμε βάζουμε μια χούφτα αλεύρι.Για να απλωθεί πιο εύκολα η μερέντα μπορούμε να την ζεστάνουμε λίγο στα μικροκύμματα ή σε ένα μπρίκι μέχρι να γίνει ρευστή.
Υλικά
-
2 χούφτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.σ λάδι
-
1 κ.σ ξύδι
-
νερό χλιαρό όσο πάρει
-
1 φλ. μερέντα
-
τριμμένο μπισκότο
-
καρπούς ξηρούς
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, λάδι, ξύδι και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια.
-
2
Χωρίζουμε σε δυο μπαλάκια το ζυμάρι, τα βάζουμε σε αλευρωμένο μπολ, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν 10'.
-
3
Ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένο τραπέζι, απλώνουμε τη μερέντα και το μπισκότο ή τους ξηρούς καρπούς, διπλώνουμε το φύλλο στη μέση, το σουρώνουμε και το κάνουμε σαλιγκαράκι.
-
4
Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30' μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια