Μεσογειακή φριτάτα
Υλικά
-
1 κ.σ. λάδι
-
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
2 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομένο
-
60 γρ. ντομάτες κομμένες στο multi
-
60 γρ. ελιές κομμένες σε φέτες
-
2 πατάτες βραστές κομμένες σε φέτες
-
6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-
αλατοπίπερο
-
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε το κρεμμύδι με το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.
-
2
Βγάζετε το κρεμμύδι από το τηγάνι και βάζετε το μπέικον, σκόρδο, κιμά με ελάχιστο λαδάκι αν χρειαστεί μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.
-
3
Στραγγίζετε αν υπάρχουν πολλά ζουμιά.
-
4
Προσθέστε τον βασιλικό, τις ντομάτες και τις ελιές.
-
5
Αδειάστε σε λαδομένο ταψί το μίγμα του κιμά και ρίχτε από πάνω τις πατάτες και το κρεμμύδι.
-
6
Ανακατέψτε το τυρί με τα αυγά.
-
7
Αλατοπιπερώστε και ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια