pansotsak
pansotsak @cook_8459780
London,UK

Μία λαχταριστή σαλάτα (ή ελαφρύ γεύμα) δανεισμένη απο την Μαροκινή σαλάτα κούς κούς αλλά με διαφορετικά υλικά. Είναι δικιά μου συνταγή όπου έχω δανειστεί ιδέες απο διάφορες συνταγές κους κούς και έχω χρησιμοποιήσει συστατικά που χρησιμοποιούνται κυρίως στην Ελληνική κουζίνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν βάλουμε αρκετά υγρά (όπως πχ. λίγο παραπάνω λεμόνι ή λάδι) λόγω διαφορετικής αρεσκείας στις γεύσεις, καλό θα ήταν να υπολογίσουμε να βάλουμε λιγότερο βραστό νερό στην προετοιμασία του κους κούς για να μην γίνει κάτι σαν "λαπάς". Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά ή να αφαιρέσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
3 άτομα
  1. 200 γραμμάρια Κους Κους (το Μαροκινό στο οποίο απλά προσθέτουμε νερό όχι το Ελληνικό που θέλει βράσιμο)
  2. 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  3. 1 κολοκυθάκι
  4. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  5. 10-15 ελιές (χωρίς κουκούτσι κατά προτίμηση)
  6. 0.5 ματσάκι μαιντανό
  7. 100 γραμμάρια ρεβύθια νερόβραστα (ή απο κονσέρβα)
  8. 50 γραμμάρια ντομάτες λιαστές
  9. Αλάτι
  10. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα 200 γραμμάρια κους κούς σε ένα πλατύ και βαθύ μπώλ (ή πυρέξ) και ρίχνουμε 250ml (1/4 του λίτρου) βραστό νερό. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κολοκυθάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε σε ένα ήδη ζεστό τηγάνι και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.

  3. 3

    "Σπάμε" το κους κούς ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι για να το χωρίσουμε, και προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά.

  4. 4

    Στην συνέχεια, ψιλοκόβουμε τον μαιντανό, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τα προσθέτουμε στο κους κούς. Βάζουμε επίσης και τα ρεβύθια, τον χυμό απο ένα λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο (ποσότητα της αρεσκείας μας), και αλατοπίπερο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

dcroula
dcroula @Roula1505
Το κους κους μοιάζει με το πληγούρι που κάνουμε το ταμπουλέ;

Από

pansotsak
pansotsak @cook_8459780
στις
London,UK

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα