Μεθυσμένα φιλετάκια σόγιας
Φιλετάκια σόγιας σβησμένα με κρασάκι και μαγειρεμένα με μπόλικο λεμονάκι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σόγια είναι άγευστη και απορροφά τις γεύσεις από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε! Εάν την μαγειρέψετε με αγάπη και φαντασία γίνεται υπέροχη!
Υλικά
-
20 φιλετάκια σόγιας
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 καρότα
-
1/2 φλ. κόκκινο κρασί ξηρό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κύβο λαχανικών
-
1/2 φλ. χυμό λεμόνι
-
1 φλ. ζεστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι.Τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, σε μεγάλο τηγάνι, μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά.
-
2
Ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τα φιλετάκια σόγιας.Ανακατεύουμε να τσιγαριστούν.Προσθέτουμε τον κύβο να διαλυθεί.
-
3
Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί,ανακατεύουμε καλά να πάρει χρώμα η σόγια και να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.
-
4
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το ζεστό νερό.Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο το σκεύος για 30 λεπτά, έως ότου μελώσει η σόγια με τα καροτάκια!Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)