Μεθύστακες
Συνταγές για φοινίκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την βρήκε από μια γνωστή της η μητέρα μου και εκ τότε την φτιάχνει. Είναι σαν μελομακαρουνα. Την έχω γράψει με την καθοδήγηση της.Τα φοινίκια στην Ελλάδα λέγονται κάπως άλλα μου διαφεύγει..
Υλικά
-
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
-
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
-
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
-
3 κουταλιές μπέϊκιγκ πάουντερ
-
αλεύρι για γλυκίσματα ως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη
-
Γέμιση
-
φοινίκια κομμένα
-
λίγο γαρύφαλλο αλεσμένο
-
Σιρόπι
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι μέλι
-
2-3 γαρύφαλλa
-
2 ποτήρια νερό
-
λίγο λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε το βούτυρο και μετά το λάδι,προσθέτουμε την ζάχαρη και έπειτα τον χυμό.
-
2
Μέτα προσθετετε σιγά-σιγά το αλεύρι, μαζί με μπέϊκιγκ πάουντερ ως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
-
3
Έπειτα κόβετε ένα κομμάτι απ’ την ζύμη και το κάνετε μια μικρή μπάλα.
-
4
Έπειτα το πιέζετε στην παλάμη, για να ανοίξει και προσθέτετε την ποσότητα της γέμισης που αναλογεί.
-
5
Το κλείνετε και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ͦ βαθμούς.
-
6
Όταν τα βγάζετε τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και έπειτα τα βάζετε στο σιρόπι το οποίο φτιάξατε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)