Μία άλλη Χριστουγεννιάτικη κάρτα: Δένδρο Tiramisù

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Αναζητούσα ένα ξεχωριστό κάπως τρόπο να σας ευχηθώ για τις γιορτές, κάτι που να διαφέρει από ένα απλό (όσο ωραίο και να είναι) post στο Φόρουμ.

Για να δείτε πόσο σημαντικό είναι να έχεις τη “μούσα σου”, την έμπνευσή σου δίπλα σου, να “ανάβει εκείνο το λαμπάκι της ιδέας πάνω από το κεφάλι σου”.
“Τι λες, φτιάχνουμε μία Tiramisù για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή θέλεις να πάρουμε κάτι έτοιμο”, με ρώτησε προχθές η Λουίζα. “Η Tiramisù, βέβαια, θα είναι κάτι πιο “ζεστό” πιο σπιτικό”, συμπλήρωσε. Δίνοντάς μου να καταλάβω τι θα προτιμούσε η ίδια.

Αλλά δίνοντάς μου και μία ιδέα. Για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι φετινές ευχές μου σε σας. Μία “κάρτα” φτιαγμένη στο πνεύμα των ημερών αλλά και του site. Μια κάρτα με τα υλικά από το εξαιρετικό αυτό γλυκό, που τόσο μου αρέσει...

Ελπίζοντας να αρέσει και σε εσάς, ιδού η χριστουγεννιάτικη κάρτα μου με τις ευχές μου. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας υλικά από το δικό σας αγαπημένο γλυκό (ή αλμυρό παρασκεύασμα) μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας προσωποποιημένη “ευχετήρια κάρτα”, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά και με άλλες ευκαιρίες....

Όταν θα την φτιάξουμε την Tiramisù, θα τη διακοσμήσω επιφανειακά με κάποια τέτοια παράσταση. Και θα σας τη δείξω εν καιρώ!!!

Σε αυτή τη περίπτωση, εάν φτιάξετε το σχέδιο πάνω σε ένα γλυκό, η μεμβράνη δεν χρησιμοποιείται, αλλά ούτε και οι κρόκοι-“μπάλες”. Εκεί τα “στολίδια” είναι άλλα. Υπομονή, θα τα δείτε !!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. μερικά (8-10) σαβουαγιάρ
  2. 3-5 κρόκοι αυγού
  3. 1 ολόκληρο αυγό
  4. 20-30 κόκκοι καφέ
  5. 1 συσκευασία mascarpone
  6. και, κυρίως, ότι σας λέει η "έμπνευσή σας"!!!

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας. Είναι απαραίτητο γιατί κάποια στιγμή θα ακουμπήσουμε κρόκους αυγού, να μη μυρίσει ο πάγκος μας.

  2. 2

    Θα φτιάξουμε το “δένδρο”, αρχικά. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό συστατικό της Tiramisù; Τα σαβουαγιάρ, σωστά; Τοποθετούμε, λοιπόν, σαβουαγιάρ έτσι ώστε να σχηματίσουμε τη μορφή ενός έλατου.

  3. 3

    Ο καφές τώρα. Αυστηρά espresso!!! Χρησιμοποιώντας κόκκους καφέ espresso, σχηματίζουμε πάνω στο δένδρο γιρλάντες. Στη φωτογραφία, ελλείψει αληθινών κόκκων θα δείτε μικρούς σοκολατένιους “κόκκους καφέ”... Συγνώμη, δεν θα επαναληφθεί!!!

  4. 4

    Προσθέτουμε τις...“μπάλες”. Με τι; Τι άλλο έχει η συνταγή; Αυγά! Διαχωρίζουμε με προσοχή κρόκους αυγών από το ασπράδι τους και τους αφήνουμε απαλά “να κυλήσουν” από το τσόφλι τους πάνω στη μεμβράνη.

  5. 5

    Με τη βοήθεια και πάλι κάποιων κόκκων, μπορούμε να φτιάξουμε και άλλα “στολίδια” και να γεμίσουμε το δένδρο μας όσο θέλουμε. Εάν είστε πολύ επιδέξιες στα χέρια, αυτά τα “στολίδια” θα μπορούσατε να τα φτιάξετε με ένα ακόμη συστατικό της Tiramisù, το κακάο!

  6. 6

    Θα φτιάξουμε τώρα τον “κορμό “ του δένδρου. Τι άλλο έχει μέσα μία Tiramisù; Ποιο είναι το “υλικό των υλικών” πάνω στο οποίο στηρίζεται το γλυκό; Ο “κορμός” του, δηλαδή ; Μα, το mascarpone, φυσικά... Είναι ένα κεσεδάκι mascarpone, λοιπόν, για κορμό.

  7. 7

    Η τελική πινελιά, τώραΤο “αστέρι” στην κορυφή του δένδρου. Εκεί θα βάλουμε ένα ολόκληρο, άσπαστο αυγό. Μοιάζει πιο πολύ με “κορυφή” και λιγότερο με “αστέρι”, αλλά τη δουλειά του την κάνει, δεν νομίζετε;

  8. 8

    Έτοιμο το δένδρο μας! Ας προσθέσουμε λίγη γιορτινή ατμόσφαιρα, με νιφάδες χιονιού να πέφτουν γύρω του. Με τι θα τις φτιάξουμε ; Μα με ζάχαρη, φυσικά! Το τελευταίο από τα υλικά του γλυκού. Οι πιο...”καλλιτέχνες” από εσάς μπορούν να τις δημιουργήσουν με λίγη ζάχαρη (κρυσταλλική ή άχνη) και ένα χειροποίητο σχέδιο νιφάδας σε χαρτόνι. Οι λιγότερο επιδέξιοι, μπορούν να αρκεστούν σε μερικούς...κουραμπιέδες που θα “πέφτουν” μέσα στη σιγαλιά της νύκτας γύρω από το δένδρο...

  9. 9

    Τώρα πια, το “σκηνικό” έχει στηθεί. Να και ο Άγιος Βασίλης, έτοιμος να αφήσει τα δώρα του και να μας / σας ευχηθεί ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, γεμάτες υγεία, χαρά, ευτυχία, επιτυχίες. Γεμάτη τύχη, λοιπόν!!! Χρόνια σας Πολλά!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens