Μία παραδοσιακή ομελέτα απ' την Λουίζα
Είναι μια ομελέτα πανέυκολη με απλά υλικά και οικονομικά..που έχουμε σχεδόν καθημερινά στη κουζίνα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά μπορείτε να τα βάλετε με το μάτι όπως π.χ το αλάτι, την ρίγανη, το λάδι ανάλογα τον τρόπο συνηθειάς σας. Προσωπικά βαζω μπόλικο τυρι τριμμένο γιατί αυτό είναι που κάνει όλη την μαγκιά στο τέλος.Το ψωμί αν θέλετε δεν το βάζετε στην τοστιέρα και το τρώτε κανονικά.Επίσης μπορείτε να προσθέσετε όποια άλλα υλικά θέλετε. Περιμένω τα σχόλια σας. Καλή απόλαυση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το τηγάνι στο ματι να ζεσταθεί λίγο και έπειτα βάζουμε το βούτυρο.
-
2
Μέχρι να λιώσει το βούτυρο ψιλοκόβουμε το μπεϊκον τα λουκάνικα (ξεφουδίζουμε την φλούδα απ τα λουκάνικα) και τις πιπεριές.
-
3
Μετά βάζουμε τα υλικά στο τηγάνι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και να μαλακώσουν οι πιπεριές και τα λουκάνικα για περίπου 8-9 λεπτά.
-
4
Όσο τσιγαρίζονται τα υλικά εμείς παίρνουμε τα αυγά, τα βάζουμε σε ένα μπόλ και τα χτυπάμε βάζουμε και λίγο αλάτι όσο θέλει ο καθένας (με το μάτι).
-
5
Έπειτα βάζουμε τα αυγά στο τηγάνι μαζί με τα υλικά και άπο πανω το τυρί και ανακατεύουμε.
-
6
Μετά άπο 2-3 λεπτά τα βάζουμε στο πιάτο.
-
7
Παίρνουμε τις φετες απο το ψωμί ή το τοστ και τις βάζουμε στην τοστιέρα και μόλις δούμε ότι έχουν γίνει κάπως τραγανά τα βγάζουμε.
-
8
Απλώνουμε απο πάνω τους λίγο λάδι και ρίγανη και ετοιμα!
Σχόλια