Μύδια λεμονάτα "Συνταγή των ψαράδων"
Πεντανόστιμα μύδια σε χρόνο αστραπή. Έτοιμα σε 5 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ουζομεζέδες. Οι πιπεριές πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένες επειδή ο χρόνος μαγειρέματος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Προσοχή,όχι δυνατή φωτιά, γιατί τα μύδια θα χάσουν εντελώς το μέγεθος τους.Την συνταγή αυτή μου την έδωσε ένας ψαράς, εξού και το όνομα.
Υλικά
-
1 σακκουλάκι μύδια χωρίς κέλυφος
-
1 πράσινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
-
1 κόκκινη πιπεριά (γλυκιά) ψιλοκομμένη
-
2-3 κουταλιές μαϊντανό
-
100 γρ. φέτα τριμμένη
-
1 λεμόνι καθαρισμένο από την φλούδα και κομμένο σε φέτες μισοφέγγαρου
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
-
2
Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό γιατί τα μύδια θα βγάλουν.
-
3
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση (σε μέτρια φωτιά), κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και κλείνουμε και την φωτιά.
-
4
Τα αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας για 5 λεπτά και είναι έτοιμα.
Σχόλια (15)