Μύδια λεμονάτα "Συνταγή των ψαράδων"

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
11 ψήφοι
,

Περιγραφή

Πεντανόστιμα μύδια σε χρόνο αστραπή. Έτοιμα σε 5 λεπτά.
Μύδια λεμονάτα
photo: anastasiakl

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 σακκουλάκι μύδια χωρίς κέλυφος
  • 1 πράσινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά (γλυκιά) ψιλοκομμένη
  • 2-3 κουταλιές μαϊντανό
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 λεμόνι καθαρισμένο από την φλούδα και κομμένο σε φέτες μισοφέγγαρου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Φτιάχνει: 4 μερίδες
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό γιατί τα μύδια θα βγάλουν.
  3. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση (σε μέτρια φωτιά), κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και κλείνουμε και την φωτιά.
  4. Τα αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας για 5 λεπτά και είναι έτοιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ουζομεζέδες.

Οι πιπεριές πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένες επειδή ο χρόνος μαγειρέματος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Προσοχή,όχι δυνατή φωτιά, γιατί τα μύδια θα χάσουν εντελώς το μέγεθος τους.

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε ένας ψαράς, εξού και το όνομα.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 29-7-09  
    τελεια μεζες!μονο που εγω δε βαζω τη καυτερη πιπεριτσα αλλα την πρασινη την γλυκια,δεν τα αντεχω τα καυτερα.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 29-7-09  
    Να σου πω την αλήθεια ούτε εμένα μου αρέσουν τα καυτερά,αντί για καυτερή,βαζω μια πράσινη κέρατο μαζί με την κόκκινη.
    #
    Σχόλιο από delicious, 29-7-09  
    Έχω την ίδια συνταγή, με την διαφορά ότι
    εγώ προσθέτω και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και αντί για λάδι βάζω 2 κ.σ. βούτυρο.
    Είναι τέλειο!
    #
    Σχόλιο από thanasis_p, 20-10-10  
    εμενα μου βγηκανε πικρά..μαλον απο τις φετες του λεμονιου...
    #
    Σχόλιο από anastasiakl, 19-3-11  
    Πολύ καλή συνταγή για ουζάκι! Αντί για καυτερή πιπεριά έβαλα πράσινη κανονική και αντί για τυρί φέτα έβαλα το φυτικό άσπρο τυρί προκειμένου να το κάνω νηστίσιμο. Το αποτέλεσμα φανταστικό! ααααα.... το ένα λεμόνι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για αυτήν την ποσότητα φαγητού. Ακόμα και το μισό λεμόνι μας ξίνησε υπερβολικά. Αλλά είπαμε.....γούστα είναι αυτά!
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 20-3-11  
    Φίλε μου thanasi.p προφανώς άφησες αρκετό από το ασπράδι (εσωτερική φλούδα) του λεμονιού και για αυτό σου βγήκε πικρό.

    #
    Σχόλιο από dhmhtrakis, 25-11-11  
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 25-11-11  
    dimitraki τσιφουτης μας βγηκες, μου εκλεψες ενα πιρουνακι
    #
    Σχόλιο από mary_1, 30-7-12  
    Απλότητα και νοστιμιά!
    #
    Σχόλιο από latsialis, 25-10-12  
    ευκολο κ γρηγορο!!πολυ καλο!!!
    #
    Σχόλιο από rihardos, 19-4-13  
    Μπράβο σου πάλι μπράβο σου φίλε μου.Πολλά συγχαρητήρια για την συνταγή σου διότι μου έβαλες τα γυαλιά.Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι εάν προσθέσουμε και 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα, κάνει το αποτέλεσμα ακόμη γευστικότερο.5 πηρούνια στην συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 21-4-13  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από renval, 20-7-13  
    προσθεσα λιγο σκορδακι και δυο-τρεις φετουλες ντοματας,το καφτερο για οσους το αντεχουν τελειο ,χαλαλι σου τα 5 πηρουνακια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-7-14  
    εγω πρωτα σοταρω της πιπερις με τα μυδια και μετα ριχνω και λιγη μουσταρδα και ζουμι απο τα μυδια με το κελιφος του ειναι πιο νοστιμα
    #
    Σχόλιο από mary-mary, 9-3-15  
    Πολυ νοστι
    μα!!! Δεν μπορουσα να σταματησω να τρωω!!!! Εβαλα πρασινη πιπερια γιατι η κοκκινη ειναι πολυ καυτερη για μενα.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 10-4-15  
    Ενδιαφέρουσα γεύση, κάτι έλειπε όμως, σίγουρα σκόρδο. Ευχαριστούμε για τη συνταγή, μας ήταν ευχάριστη.

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 29-7-09  
    τελεια μεζες!μονο που εγω δε βαζω τη καυτερη πιπεριτσα αλλα την πρασινη την γλυκια,δεν τα αντεχω τα καυτερα.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 29-7-09  
    Να σου πω την αλήθεια ούτε εμένα μου αρέσουν τα καυτερά,αντί για καυτερή,βαζω μια πράσινη κέρατο μαζί με την κόκκινη.
    #
    Σχόλιο από delicious, 29-7-09  
    Έχω την ίδια συνταγή, με την διαφορά ότι
    εγώ προσθέτω και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και αντί για λάδι βάζω 2 κ.σ. βούτυρο.
    Είναι τέλειο!
    #
    Σχόλιο από thanasis_p, 20-10-10  
    εμενα μου βγηκανε πικρά..μαλον απο τις φετες του λεμονιου...
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 20-3-11  
    Φίλε μου thanasi.p προφανώς άφησες αρκετό από το ασπράδι (εσωτερική φλούδα) του λεμονιού και για αυτό σου βγήκε πικρό.

    #
    Σχόλιο από dhmhtrakis, 25-11-11  
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 25-11-11  
    dimitraki τσιφουτης μας βγηκες, μου εκλεψες ενα πιρουνακι
    #
    Σχόλιο από mary_1, 30-7-12  
    Απλότητα και νοστιμιά!
    #
    Σχόλιο από latsialis, 25-10-12  
    ευκολο κ γρηγορο!!πολυ καλο!!!
    #
    Σχόλιο από rihardos, 19-4-13  
    Μπράβο σου πάλι μπράβο σου φίλε μου.Πολλά συγχαρητήρια για την συνταγή σου διότι μου έβαλες τα γυαλιά.Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι εάν προσθέσουμε και 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα, κάνει το αποτέλεσμα ακόμη γευστικότερο.5 πηρούνια στην συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 21-4-13  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από renval, 20-7-13  
    προσθεσα λιγο σκορδακι και δυο-τρεις φετουλες ντοματας,το καφτερο για οσους το αντεχουν τελειο ,χαλαλι σου τα 5 πηρουνακια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-7-14  
    εγω πρωτα σοταρω της πιπερις με τα μυδια και μετα ριχνω και λιγη μουσταρδα και ζουμι απο τα μυδια με το κελιφος του ειναι πιο νοστιμα
    #
    Σχόλιο από mary-mary, 9-3-15  
    Πολυ νοστι
    μα!!! Δεν μπορουσα να σταματησω να τρωω!!!! Εβαλα πρασινη πιπερια γιατι η κοκκινη ειναι πολυ καυτερη για μενα.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 10-4-15  
    Ενδιαφέρουσα γεύση, κάτι έλειπε όμως, σίγουρα σκόρδο. Ευχαριστούμε για τη συνταγή, μας ήταν ευχάριστη.

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anastasiakl, 19-3-11  
    Πολύ καλή συνταγή για ουζάκι! Αντί για καυτερή πιπεριά έβαλα πράσινη κανονική και αντί για τυρί φέτα έβαλα το φυτικό άσπρο τυρί προκειμένου να το κάνω νηστίσιμο. Το αποτέλεσμα φανταστικό! ααααα.... το ένα λεμόνι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για αυτήν την ποσότητα φαγητού. Ακόμα και το μισό λεμόνι μας ξίνησε υπερβολικά. Αλλά είπαμε.....γούστα είναι αυτά!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Πιπεριά καυτερή σαν το καλοκαίρι μας..
    Η φρέσκια ωμή γλυκιά πιπεριά, ανεξαρτήτως χρώμα...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    ΨΑΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ με το WWF και τον Λευτέρη Λαζάρου
    Το γνώριζες ότι το 90% των παγκόσμιων ιχθυαποθε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σπιτικό φαγητό
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της ΕΛΛΑΔΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑ
    Ψάρια
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της NtinaKom
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Ioannajbl
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 466 αγαπημένων συνταγών, του/της malfa
    λαδερα
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της Σουλτάνα