Μύδια με λάιμ και μπύρα
Μία καλοκαιρινή και πολύ εύκολη συνταγή για όσους αγαπάνε τα θαλασσινά.
Υλικά
-
1 κιλό μύδια
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
-
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
-
100 ml ξανθιά μπύρα
-
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, τα τρίβουμε με σκληρή βούρτσα για να τα καθαρίσουμε από τα διάφορα ασβεστώματα και αφαιρούμε τραβώντας το "γενάκι" τους.
-
2
Τα βάζουμε όλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
-
3
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανο και φρυγανισμένο ψωμί και λίγο ελαιόλαδο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια