κύρια φωτογραφία συνταγής Μύδια μεθυσμένα
ΜΑΡΑΤΑ
ΜΑΡΑΤΑ @Maratascook
ΙΛΙΟΝ,ΕΛΛΑΔΑ

Μεζεδάκι για τους λάτρεις των θαλασσινών και του ποτού. Έυκολο και γρήγορο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο καθάρισμα όσα μύδια είναι μόνιμα ανοιχτά, σπασμένα ή μυρίζουν παράξενα τα πετάμε. Αυτό είναι και το μόνο βάσανο στη συνταγή. Καλός μεζές για ουζοκατανίξεις και όχι μόνο!!! Καλή επιτυχία!!! ΄για να είναι η συνταγή ασφαλής ως προς ίχνη γλουτένης, σιγουρευτείτε για το κρασί που θα χρησιμοποιήσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 άτομα ανάλογα
  1. 1 κιλό μύδια
  2. 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  3. 1 ματσάκι μαϊντανό
  4. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα μύδια απο τα μουστάκια και τα κολλημένα στο κέλυφος σκουπίδια και τα πλένουμε πολύ καλά.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, μισό και κάτι απο το μαιντανό και βάζουμε και το κρασί με τα μύδια.

  3. 3

    Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά.

  4. 4

    Πρίν σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε το αλατοπίπερο.

  5. 5

    Σερβίρουμε στολίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

sinfulsonia
sinfulsonia @cook_8456550
Ειλικρινά μεθυστική η \"συνταγή\" σου.... Δοκίμασε με σάλτσα ντομάτας, κρασί, τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά! Πολύ πικάντικο, έτσι;

Από

ΜΑΡΑΤΑ
ΜΑΡΑΤΑ @Maratascook
στις
ΙΛΙΟΝ,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι ξερόλα!!!Θέλω να μαθαίνω τα πάντα!!!Μου αρέσει πολύ να μαγειρέυω γιατί μετά θα φάω και θα φάνε και άλλοι και θα μου πουν καλά λόγια!!!Είμαι και λίίίίίγο ψώνιο!!! (Ήμουν) 32 και έχω πια τρία παιδιά... έφτασα 47 και μυαλό δεν έβαλα 😋 και κοντεύουν τα παιδιά μου να γίνουν 30 😝😝😝😝
Δες περισσότερα